MotoNews.pl

Który to przekaźnik? - PILNE bo samochód rozkręcony!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie mam znaną (niektórym dość dobrze) awarię.
Nie słychać jak chodzi przekaźnik pompy paliwowej. Który to jest w skrzynce?
Macie może jakieś zdjęcie?
Wiem, że gdzieś już to było ale nie mogę nic znaleść.

U mnie to był taki biały mały chyba R 8 lub R 7 nie jestem pewny ale ja bym nie stawiał na przekaznik tylko na co inne przekazniki tak szypko sie nie psują

Przekaźnik nr 4. W pierwszym rzędzie po lewej. O ile pamiętam, to zielony. Ale najpierw sprawdziłbym wyłącznik bezwładnościowy, ten w nadkolu.

a masz alarm bo umnie to była wina alarmu. Alarm mi odciol dopływ prądu do pompy.

Kurde niepamietam dokladnie ale chyba brązowy napewno jeden z tych malych jak zdejmiesz tą plastikowa obudowe i reko na krotko zewrzesz styki to powinna pompa chodzic .
jednak najciesciej siadaja skrzynki bezpiecznikow he he mnie sie i tak udalo obejsci przekaznik gowny (wada skrzynki brak pradu do glownego przekaznika) ale doposcilem krociotki przewod bezposrednio do przekaznika i jest wszystko ok.
prawie wszystko mozna obejsci bo rozlutowac ta skrzynke to masakra.

Przekaźnik sprawny, bezwładnościowy ok, na pewno nie alarm bo wtedy nie kręcił by silnik, iskra jest.

Nie słychać pompy ani przekaźnika.

To chyba jakieś zwarcie...
Jak wyjmę kluczyk ze stacyjki, załącza się alarm to wtedy słychać że załącza się pompa i przekaźnik.

Jak mi alarm padł to wszystko było ok silnik krecił, iskra była bo sprawdzałem, dzwi otwierał zamykał był wszystko ok. Dwa dni szukałem miernikiem i odłączyłem tylko kabel od alarmu który odpowiadał za pompe paliwa i chura działa. teraz alarm działa tylko nie odcina paliwa jak ktoś by chciał go porzyczyć bez mojej wiedzy.
Wienc każda awaria jest inna bez miernika sie nie obejdzie a w fordach miernik sie przydają ja kupiłem za 40 zł

Bezpiecznik nr 5. A w ogóle, to trzeba sprawdzić jeszcze przekaźnik R8. A od pompy jest R9, nie ten model wziąłem :0 I naturalnie jest brązowy.

Przekaźniki sprawdzone i nic.
Zaraz zaczynam walkę od nowa

A co sądzicie o czujniku ciśnienia na wtrysku?