MotoNews.pl

Venus i Olo urodzili

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Uroczyście ogłaszam że Venus i Olo urodzili dziś pięknego i zdrowego chłopca.
Franek przyszedł na świat dziś o 10, ma 59cm wzrostu i waży 4 kg.
Gratulujemy szczęśliwym rodzicom.

szczerze gratuluję

to są piękne chwile

Gratulacje i najlepsze życzenia!

I ja gratuluje Niech rosnie zdrowo

No i fajnie. Gratuluuuuję.

Jeszcze raz gratulacje.
Olo, szykuj wodeczke , jedziemy.

Dobra robota
Gratulacje!!!

No to wreszcie relacja z pierwszej ręki. W piątek wieczorem pojechałem do domu, z zastrzeżeniem zebym sie wyspał o coś sie może dziać. Po 1.5h snu o 0016 bł telefon - zbieraj sie.
Od 0038 byłem już na sali porodowej. Skurcze pojawiały sięcoraz częsciej i mocniej. Na tyle, że ok 5 nastąpiła możliwość wzięcia i decyzja o znieczuleniu. Coraz mocniejsze skurcze i od 0830 zaczelo sie rodzenie. Poród wreszcie odbył się drogą naturalną ale młody dopiero wyskoczył po mocnym uciskaniu brzucha. Sam maluch pojawił sie w ciągu 3 parć. Najpierw 3cm główki, potem cała a potem PLUM i młody na zewnatrz. Wrzasnął od razu, dostałem pępowinkę do przecięcia. Chwile później mały został wytarty, nabrał ludzkich kolorów, został oceniony, zważony i zmierzony. Ojciec nie zemdlał w trakcie więc git! Za to poryczał się jak nigdy dotąd. Emocje są naprawde niesamowite. Jako że Franek okazał się sporym dzieciakiem Venuska równie mocno się namęczyła. Podziwiam ją za to że była dzielna i jak zwykle dała radę.
Fotka zaraz po urodzeniu.

Na korytarzy spotkałem Jojka - miał akurat okienko w zajęciach czego skutek niezwykle mile nas zaskoczył!
Z dnia dzisiejszego.

Wczoraj pępek został zdezynfekowany, więc zagoi się ładnie. Młody jak narazie głównie je. Przy pełnym zawór odbija i zaczyna się spanie. Takze wszystko jest OK i wygląda na to że na świecie mu sie podoba. Mamusia wraca do siebie i mam nadzieje że nieługo (mozę nawet jutro) będę mógł ich zabrać do domu.

Dziękuję wszystkim za gratulacje i życzenia.

Fajny. Bystrzak.

Wielkie gratulacje
Że tak powiem kawał chłopa

Gratuluję raz jeszcze ale tym razem na forum....
Fajny bobas....

VENUS, OLO - OGROMNE GRATULACJĘ !!!

OLO witaj w klanie tatusiów niech się mały Franek chowa zdrowo

Wielkie gratulacje.

Kurcze, mam nadzieję, że i ja niedługo będę mógł doświadczyć podobnych wzruszeń.

Cytat:
2007-04-23 14:22:41, Lafaar pisze:
Wielkie gratulacje. Kurcze, mam nadzieję, że i ja niedługo będę mógł doświadczyć podobnych wzruszeń.

Aaa no i piknie to już już mogę gratulować dzidzi w drodze Emilce i Tobie

Ps. Venus i Olo szczere gratulacje po raz drugi

Najnowsza fotka młodego:

Fajny chłopak z bardzo zdecydowaną minką. Widać, że to ktoś "z charakterem".

Co tu duzo mowic brawo rodzice!!!!