MotoNews.pl
12[Przednie światła] - żarówki (5912/27) - NT

[Przednie światła] - żarówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak mnie wczoraj naszło na porzadkowanie gratów po OLOnezie III Znalazłem jedną żarówkę premium +30% (odfruneła razem z odbłyśnikiem i jest cała). Z nudów włożyłem ją do lewego reflektora (jest troche brudniejszy i ciemniej swiecił) LUDZIE - jak odpaliłem światła to wydawało mi sie że ten drugi reflektor jest ze starego malczaka - barwa i intensywnosc swiatła bez porównania!!! Wniosek - waaarto zmienić sobie żarówki na +30% Dziś kupuje drugą Są o tyle lepsze od np80W/100W że sie tak nie rozgrzewają i nie powoduja matowienia odbłyśnika ani "kapturka" w reflektorze. Oprócz tego jak sie używa świateł 24h to mniej żre prądu.

P.S. Ale niezłym patentem jest zmiana żarówek w halogenach na H3 100W. Acha - wkłady mam dalekosiężne.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Mialem to kupic ale ta cena!!!zwykle h4 6zl a te +30% 22zl!!!

Ja kupilem zarowki firmy "OSRAM +50% 12Volt H4" zaplacilem na nie 49.00 zl Pojechalem do elektryka , ktory mi je wyregulowal. Swiatla sa jasniejsze, na dlugich widac wszystko ladnie i czytelnie , natomiast na ktorkich moglo by byc lepiej...
Moj kuzyn zal. takie do maluszka i ma wyzej ustawione swiatla i twierdzi ze ma nawet lepsze niz ja w polonezie. Zrobie tak samo modniose troche swiatla i zobaczymy wtedy

Daj spokój, takie "podniesione" światła strasznie oślepiają

Mam 2 żarówki 60 +30% philips. Efekt światła dużo lepszy. Przedewszystkim światło jest białe a nie żółtobiałe. Do tego mniej się grzeją. Naprawde polecam warto tych pare złotych wydać i widzieć więcej.

rasowych Klubowiczy z góry przepraszam za za uwagę w temacie. Ale o BHP nie zaszkodzi.
Chodzi mi o pozostałe żarówki - zwłaszcza tylne
Gdy "dusigroszowi" padnie jedna żarówka to nie zwraca uwagi by wymienić do pary taką samą w drugim kloszu. Z czasem żarówki ulegają od wewnątrz metalizacji i ich jasność maleje.
W efekcie jedną widać a drugą NIE i .......tu można się "przejechać"

-------------------
bądźmy widoczni
zoki

ja używam H4 Blue General Electric 60W. jak się patrzy na refkekotr to widać błękitną poświatę, a rzeczywiście na asfalcie daje bielsze światło niż na zwykłych h4. no i na mokrej nawierzchni, gdzie jak wiadomo białe światło się rozprasza, zostaje niebieskawa łuna, która poprawia widoczność.
wszystko extra, tylko ta cena: 39pln...
... za sztukę.

czy ktos mial stycznosc z zarowkami xenonowo pochodnymi?produkuje je firma ZENON podobno dają rewelacyjne swialto biale z lekkim niebieskim symbole: H1 H3 H4 H7

cena siega nawet 80 zeta za dwie szt.
mozna je zobaczyc na stronie www.wojtmar.pl w dodatkach!!

mam pytanie co sadzicie o TUNGSRAM zarowki Wędierskie
+ 60%?

[ wiadomość edytowana przez: will dnia 2002-12-16 16:39:19 ]

znowu jakas ściema.Ksenony to ksenony ,a żarówki ksenonopochodne to kolejny bajer do auta.Barwa dawana przez pochodne ksenonow jest bardzo odległa od pierwowzoru.Osobiscie polecam żarówki super white (50 lub 30 %) philipsa lub os(r)ama ,dają naprawdę mocne światlo a kosztują 60 zł za 2 szt.Te pseudoksenony mozna kupić taniej ,produkuja je prawie wszystkie firmy(oprócz Tungsrama oczywiście)i przeważnie maja oznaczenia blue,superblue,xenonblue itp. i kosztuja też tyle mniejwiecej.

Witam.
Na giełdzie w Słomczynie można kupić takie żarówki ksenonopodobne od Ruskich za 30 zł za 2 szt.

A pamiętacie jak były takie bańki zakładane na żarówki H4?
Też dawały podobny efekt, tylko blaszka zaciskająca tę bańkę na żarówce przesłaniała nieco żarnik od świateł drogowych.

Pozdrawiam
Paweł ADMIRAŁ Turant
"SILVER ARROW"

[ wiadomość edytowana przez: Admiral dnia 2002-12-04 17:05:04 ]

Zgadzam sie z Domelem. Założyłem te Philipsy (+50%) i naprawde widac różnicę. Światło jakie dają jest jasniejsze, bardziej białe przy tradycyjnej mocy 60/55 (mocniejszych nie było). 30PLN za sztukę.
Juz kilka razy słyszałem że te niby ksenony to pic na wodę fotomotaż.

Ja niedawno zalozylem Philips premium +30% tez jest duza poprawa. Teraz wiem że światło które dawaly stare żarówki jednak nie bylo białe

a ja używam żarówek General Electric blue, świecących takim lekko niebieskawym światłem... ale na asfalcie za to widać znacznie bielsze światło niż z tradycyjnej żarówki H4. jest też duża różnica w czasie jazdy w czasie deszczu. Zauważyłem że to niebieskie światło ulega mniejszemu rozproszeniu na mokrym asfalcie niż światło białe.
pozdrawiam

Góral a gdzie kupiłes je dostane je w zwykłych sklepach podaj cene i czy bajerancko wyglądają tzn czy widac z odległości niebieski kolor ?

Kupiłem je w NORTAUTO w Piasecznie pod W-wą za 72pln. komplet. w lampach widać delikatną błękitną poświatę, a nie niebieski kolorek, ale wyglądają lepiej niż "białe"...
pozdrawiam

Czy możecie podać dokładne "namiary" tych żarówek - symbol itp. chce zainstalować u siebie i nie bardzo wiem czego szukać w tym gąszczu żarówek w NorAuto

Ja mam ochote na h4 żołte. Kumpel ma takie i efekt jest za**bisty a w mgle też lepsze jest typowo żółte światło

panowie co myslicie o TUNGSRAM firma Węgierska sa to zarowki H4 +60% ????cena okolo 24 zeta.

tak sobie czytam i czytam i niewiem co teraz kupic potrzebuje wiecej swiatła wiec co załozyc??

Ja kupilem OSRAM ( ) +30% i jestem zadowolony, jest roznica.