Problem z żarówką

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!Problem jest tego typu co miesiąc muszę wymieniać żarówke od długich świateł,nie wiem czy to wina elektryki czy poprostu badziewne żarówki,jak żarówki to jakiej firmy powinienem kupić,ma moze ktos adres sklepu internetowego gdzie można je kupić??Pozdrawiam

Jak żarówki to tylko Philips
A jeżeli chodzi o szczelanie takich żarówek to proponuje przemierzyć alternator. Choć jak piszesz że tylko jedna ci cały czas pada to raczej niewiem. Ewentualnie sprawdź przewody i końcowy prąd na przewodach do żarówki jednej i drugiej i porównaj.

Mi też tak padały żarówki tylko że w ciężarowym aucie i problem był w regulatorze napięcia.

Cytat:
sprawdź przewody i końcowy prąd na przewodach do żarówki jednej i drugiej i porównaj.

założę się że będzie równy: moc żarówki podzielony przez napiecie instalacji. czyli miedzy 4,5A a 3,82A. mowa oczywiście o żarówce 55W.
sprawdź czy nie masz dziurki w reflektorze. czasem tak się dzieje że przez malutką dziurkę wpada na rozgrzaną żarówkę malutka kropelka wody i wtedy własnie pęka.
pozdrawiam

dziurki nie mam,a żarówka się przepala,elektryk stwierdził,że to normalne ,że tak mi padają co 2-3 miesiace bo one wytrzymują tylko taki okres czasu

Cytat:
dziurki nie mam,a żarówka się przepala,elektryk stwierdził,że to normalne ,że tak mi padają co 2-3 miesiace bo one wytrzymują tylko taki okres czasu

na poczatek proponuje zmienić elektryka a pózniej sprawdż dokładnie szczelność reflektora czy nie ma w nim pary itp. ja jeżdze swoim autem 3 lata i zmieniałem tylko raz żarówki od krótkich świateł nie od długich

Racja żarówki ta same od siebie się nie palą.

dobra jestem laikiem,ufam tylko elektrykowi ,jakie zarówki są do świateł mijania do bmw 525 rok 89??dokładne oznaczenie poprosze,ja używam 100 W,firmy Tesla h1,czy mogą takie być,teraz kupiłem 55w H3??

Cytat:
ja używam 100 W

no kolego! po pierwsze: takie żarówki nie mogą byc używane w autach osobowych. po drugie: większa moc to większe obciążenie cieplne reflektora i samej żarówki też. więc może to jest przyczyna palenia się żarówek?
nowe żarówki powinny wytrzymać dłużej.
pozdrawiam

No mam nadzieję.dzięki za pomoc.Pozdrawiam