Opel Vectra 2.5V6 Powoli na wolne obroty....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ! Mam malutki problem, ale zaczne może od instalki - II Generacji,Elpi, komp-Voila Plus,Emulator "Pitagora" Nio, i wszystko jest "niby" ok, tylko nie chce "schodzić" na wolne obroty,gdy wprowadze śilnik na Wysokie (tak okolo 4000obr/min) to opadaja normalnie do okolo 2500obr/min później zostają i jak by się na chwile zawiesil,po chwili zaczynają spadać ,ale bardzo powoli,aż sie unormują. . i tak przez caly czas,bez względu nato czy cieplo czy zimno .Ale jak tylko odłącze wtyczke z silnika krokowego to obroty spadają normalnie, zachowuje się tak samo jak na bęzynie!(Ale bez pracujacego silniczka nie mam rano ssania) Dodam jeszcze ,że na bezynie jest wszystko OK! i silnik krokowy też zmieniłem na inny(używany) i bylo to samo. Proszę o jakąś podpowiedz bo już mi ręce opadają
Pozdro!! I dosiego roku 2005!!

silniczek krokowy od gassu???

zapala sie check na tablicy?

OD GAZU??? NIE! Ten aqrat jest dobry. chodzi o ten co steruje wolnymi obrotami "wogóle" na benzynie też,a jest takowy w tym "graciku" Z checkiem to byla przygoda ,ale tylko 1 sie zapalil, zaraz po montażu ale jak (w czasie jazdy) przelączylem na benzynke to po 3 min. zgasl i tyle bylo jego do dziś jest spoko! ale jak tylko zdejme wtyczke z tego silniczka to się od razu zapali!! ale to normalne ,bo ECU to widzi i sygnalizuje że coś jest nie tak z autkiem. no, ale gdy tą wtyke zdejme to znów na gazie jest ok!---- tylko check się swieci(bo nie chodzi silniczek)i nie mam ssania na benzynie (gdy zimny silnik) i problemy z odpaleniem.
POZDRO!