W osiem sekund do pandy... (to nie test przyspieszenia)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Test-włamaniowy...

--MODEL-WYNIK-TESTU--
---(CZAS-POTRZEBNY-
---NA-OTWARCIE-AUTA)--

-1.-Bmw-525i-SE-------------------Próba-nieudana---NAJLEPSZY--
-2.-Lexus-RX300-SE-L--------------Próba-nieudana-
-3.-Peugeot-407-SE----------------Próba-nieudana-
-4.-Bmw-X3-SE---------------------Próba-nieudana-
-5.-Skoda-octavia-ambiente--------1-min-57-sek.-
-6.-Volvo-S40-SE------------------1-min-48-sek.-
-7.-VW-touran-S-------------------1-min-40-sek.-
-8.-Citroen-C2-VTR----------------1-min-15-sek.-
-9.-BMW-116i----------------------1-min-9-sek.-
-10.-Audi-A6-Quattro-SE-----------1-min-4-sek.-
-11.-Peugeot-307-CC---------------1-min-3-sek.-
-12.-Renault-scenic-privilege-----53-sek.-
-13.-MINI-cooper-S-convertible----52-sek.-
-14.-Vauxhall/opel-astra-design---46-sek.-
-15.-Subaru-legacy-SE-------------40-sek.-
-16.-Mazda-RX-8-------------------39-sek.-
-17.-Smart-forfour-pulse----------31-sek.-
-18.-VW-Golf-GT-------------------26-sek.--
-19.-KIA-picanto-SE---------------11-sek.-
-20.-Fiat-panda-dynamic-----------8-sek.---NAJGORSZY-

Brytyjski-magazyn-"What-Car?"-opublikował-wyniki-najnowszych-testów-włamaniowych,-którym-poddano-dwadzieścia-nowych-samochodów.-W-badaniach-posłużono-się-wyłącznie-powszechnie-stosowanymi-przez-złodziei-narzędziami-i-starano-się-nie-spowodowaś-żadnych-uszkodzeń-pojazdu.-Na-sforsowanie-zabezpieczeń-każdego-z-modeli-specjaliúci-mieli-dwie-minuty.

Jedynie-cztery-samochody-stawiły-skuteczny-opór-"złodziejom",-a-najlepszy-wynik-uzyskało-bmw-525i-SE.-Najgorsze-noty-uzyskał-tymczasem-fiat-panda,-którego-zabezpieczenia-zostały-sforsowane-po-zaledwie-8-sekundach.

Wyniki-raportu-ogłoszone-zostały-na-kilka-dni-przed-ostatnim-przed-świętami-Bożego-Narodzenia-weekendem,-kiedy-to-wiele-osób-podczas-gorączki-zakupów-pada-ofiarą-złodziei-samochodów.-W-Wielkiej-Brytanii-notuje-się-rokrocznie-ponad-1,3-mln-włamań-do-aut,-co-stanowi-prawie-15-proc.-wszystkich-przestępstw-zgłaszanych-na-policję.

Obok-tabelka-z-wynikami-testów-włamaniowych.-(A)

I właśnie w tym momencie cieszę się,że jeżdżę starą poczciwą ładą.Przynajmniej mam sen spokojny

Aż ktoś otworzy ci Ładę ot tak sobie, zeby sobie pojeździć, w 1 sekundę przekręcając zwykły śrubokręt w zamku. Amen.

poloneza,ładę czy dfa otwiera się w gora 2 sekundy

a widzieliscie kiedys "Usterke" jak klient podszedł do octavii,przyłozył cos do zamka,i odrazu otworzył samochód?

Widziałem
Ale i tak najlepszy był gość, który wybił szybę

i wziął za to 50 zł !!!
co za pajac

"fachowiec"

...z Astrami jest nie lepiej

Najśmieszniejsze jest to, że dla większości złodziei żaden zamek samochodowy nie stanowi przeszkody, ale jak ja miałem problem z zamkiem to za cholerę nie mogłem go otworzyć.

te testy są do dupy
co z tego ze sie nie da otworzyc-gdyby to było robione w posce,to wszystkie byłyby otwarte
jak zechcą to i tak ukradną,
widzialem nawet takich,co zmieniaja zestaw wskaźników i komputer-jakies tam zabezpieczenia są
a auto i tak odjeżdża na wschód

Astra ortwiera się...sama . Nie będę tu pisał jak to się robi . ale w sumie jakbym zgubił klucze a chciał się dostać do środka to nie ma żadnego problema...szczytowe osiągnięcie techniki tam zastosowali. Własciwie to chyba nie ma łatwiejszego auta i czas moża mierzyć w ułamkach sekundy
paweł

Pawełku nie tylko astra bo jak o tym samym myślę to jeszcze meganka też się sama otwiera trza ją tylko lekko smernąć w odpowiednie miejsce i po bulu

Paweł,a co tam trza zrobić,żeby się otworzyła?
Pytałeś może w serwisie czy da się ten błąd jakos naprawić?
wstawiają moze jakieś blokady czy coś?

ja w sumie pierwszy raz o tym słyszę i z chęcią bym sie dowiedział co i jak,zeby zapobiec ewentualnemu wtargnięciu.
pzdr

Teraz to już na wszystko mają sposoby, ale jest też tak, że jak mają 2 auta do wyboru, a jedno z nich ma więcej zabezpieczeń, to pewnie wybiorą to łatwiejsze do sforsowania (no po co się niby ten złodziej ma dodatkowo napracować przez parę sekund )... Tak się pocieszam i umawiam właśnie - w związku z tym - żonę na montaż blokady skrzyni biegów.

no ja odrazu jak kupiłem samochod to pojechałem montowac blokade skrzyni
jakos srednio wierze w te wszystkie elektroniczne zabezpieczenia,typu odciecie zapłonu ,paliwa,itp
mechaniczne to mechaniczne
pozatym autocasco pozwala na spokojny sen

Cytat:
2004-12-23 01:07:23, Grzesiek pisze:
...pozatym autocasco pozwala na spokojny sen

Nie znam takiego ubezpieczyciela,
który dałby AC na moją dwudziestolatkę .

A o tym można nie potrafić otworzyć samochodu pisałem tutaj.

Mnie by do takiego testu nie wzięli .

Ja mam AC ..................... od zawsze

Syvo otóż się mylisz

kolega miał stłuczkę
w jego grand cherokee wjechała babcia prawie 30 letnim maluchem
jak policjant wział od niej ubezpieczenie,to okazało się ze ma pełen pakiet OC AC NW

także wygląda na to,że mozna ubezpieczac 20 latki

mozna mozna w 2 przypadkach

1 to gdy jest ciagłosc ubezpieczenia
2 gdy zrobimy dodatkowy przeglad pojazdu (cena około 200zł) i inspektor wystawi stosowny dokument

dowiedziałem sie od policjantów z drogówki jak miałem ta stłuczke polecali na przyszłosc

W AC ciekawym jest, ze u większości ubezpieczycieli do wypłaty odszkodowania niezbędne jest posiadanie oryginału dowodu rejestracyjnego i kompletu oryginalnych kluczyków. Tak więc, jeśli kogoś sterroryzują na parkingu i odjadą sobie jego samochodem z dokumentami, to można się pożegnać z odszkodowaniem... .
Dobrze jest więc chyba jeździć z kserokopią dowodu rej. (najlepiej poświadczoną notarialnie). Nie jest to do końca zgodne z prawem, ale policja zwykle jest spolegliwa, a nawet jeśli nie, to mniejsze ryzyko, niż stracić całe auto (szczególnie, jak porusza się nim kobieta, a autko ma sporą wartość rynkową).