Najlepszy tj. niematowiejący spray czarny ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
odnowic plastiksy trzeba bo juz poobdzierane gdzieniegdzie i w ogole przy lusterkach tez juz plamy - jakie marki polecamy ? czarny vel black vel błyszczący vel niematowiejący w 30 dni na sloncu moze byc vel drogi

nie rozumiem.... chcesz malować czarne listwy po bokach i na zderzakach ??? do renowacji takich rzeczy są specjalne środki...

spray to spray, narobi blysku i bedzie ok - nieprawdaz?

ja mam troche wyblakle. nie wiem czy jakis srodek da rade usunac np wyblakle od slonca plastiki laczace lusterka z karoseria (zaslaniajace laczenie).

jesli tak - prosze o nazwe, aczkolwiek spray wydaje mi sie chyba pewniejszy (lakierowac bede w warunkach domowych ale nie na "odp... sie a z wszystkimi zasadami jakie plastiksy obowiazuja przy sprayowaniu.

samo lakierowanie (nablyszczanie) Ci nic nie da skoro masz je porysowane obdrapane... bedzie sie tylko blyszczalo a smugio po obdrapaniach zostana (robilem juz to)

Cytat:
2005-07-29 23:55:57, Cwikus pisze:
spray to spray, narobi blysku i bedzie ok - nieprawdaz? ja mam troche wyblakle. nie wiem czy jakis srodek da rade usunac np wyblakle od slonca plastiki laczace lusterka z karoseria (zaslaniajace laczenie). jesli tak - prosze o nazwe, aczkolwiek spray wydaje mi sie chyba pewniejszy (lakierowac bede w warunkach domowych ale nie na "odp... sie a z wszystkimi zasadami jakie plastiksy obowiazuja przy sprayowaniu.

poszukaj na necie... miałem kiedyś takie coś do poloneza... po przejechaniu tym zderzaków wyglądały jak nowe (aplikator w formie gąbki) może nawet zostało mi to gdfzieś w garażu... jak będziesz chciał to w środe jak wróce z trasy to poszukam

pozdro

Jesli chodzi o czarna listwe na zderzakach to zadne cudowne srodki nie pomoga.
Te nablyszczacze pomagaja na zderzaki wykonane z czarnego plastiku, ktory z biegiem czasu plowieje.
Natomiast w espero listwy na zderzakach sa po prostu pomalowane czarnym (zdaje sie perlowym) lakierem.

jakto perłowym??? przecież one są malowane zwykłym czarnym pół matem, a może ja mam inaczej

u mnei tez raczej perłowy, ale ja sie na lakierach nei znam.

plastyksy od lusterek nie sa PODRAPANE nie ma na nich rych - po prostu wyplowialy. zapodam tam chromik, moze i latwo w zadrapaniu ale tego przeciez sie nie drapie (trudna sztuka latwiej zgubic lusterko ) a chrom winien odbijac bardziej swiatlo niz czern... efekt wiadomy (minimalizacja nagrzewania sie itepe). a wygladac chyba bedzie - razem z klamkami musi

no i wyszlo - pierdole ten chrom wyglada zajebiscie ale szybko sie drapie, powloke latwo naruszyc. nie chce mi sie bawic w natryskiwanie na to ochraniaczy wiec maznalem czarnym i wyglada super elegancko od razu bez zabawek.

Rozumiem, że sprzedajesz złomiaka dlatego masz takie chore pomysły.

nudze sie w domu jutro drugie lusterko a potem bede psikal listwy na okolo - troszke mam nie takie jakie byc powinny po za tym wkurzalo mnie zawsze to ze one sa blyszczace. błeh. błyszczace to ja mam ... auto