Śruby zabezpieczające

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeżeli ktoś cierpi na brak wrażeń i nadmiar czasu to polecam - 100% skuteczność!!!

Tak to wygląda na początku - full profi metalik:

Niestety w tej chwili nie pamiętam nazwy producenta ale sposób opakowania jest widoczny i pozwala na jakąś identyfikację. Nazwę dorzucę w edycji jak znajdę.

A tak wygląda po zakończeniu zabaw (oczywiście widoczne na zdjęciu nakrętki, oraz niewidoczne: spawarkę i elektrody "stopowe" należy zabezpieczyć we własnym zakresie):

Pełnię wrażeń gwarantuje dopiero posiadanie felg w których otwory na śruby są głębokie - im głębsze, tym zabawa ciekawsza.

I dowiedziałem się niedawno, że nie jestem jedynym z naszego grona którego życie codzienne wydawało się zbyt nudne i postanowił je w ten sposób urozmaicić - ale ten nasz Kolega jest dopiero na półmetku zabawy . Może też będzie chciał zreferować jak zakończy

PS. Gdybym kiedykolwiek w Waszej obecności Drogie Kolegi, obojętnie czy na trzeźwo czy też po używkach wszelkiej możliwej maści wyrażał choćby żartem chęć założenia takich sprzętów:
proszę mnie p...nąć "bez łeb" natychmiast.

Z góry dziękuję.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

...

[ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-05-14 12:26:37 ]

Uff, dobrze, że tylko trzy. Ale "heftnięcie" nakrętek b.profesionalne.
Ja mam trochę inną firmę i inny sposób mocowania (100 zł). Chyba zacznę się martwić, na pociesznie moje są prawie na wierzchu.

Cytat:
PS. Gdybym kiedykolwiek w Waszej obecności Drogie Kolegi, obojętnie czy na trzeźwo czy też po używkach wszelkiej możliwej maści wyrażał choćby żartem chęć założenia takich sprzętów:
proszę mnie p...nąć "bez łeb" natychmiast.

Ja tak wysoko nie dam rady podskoczyć

może być kopniak w d.... ??

A tak swoją drogą to niezły patenet wymyśliłeś z tym spawaniem

Cytat:
Ja tak wysoko nie dam rady podskoczyć

Spoko Res daj znać, ja przyloże

A jak mnie to spotka to rozliczymy sie saldami

HEHEHEHE

Prowo sprawdź czy drobnym drukiem nie piszą np :

" *gwarantujemy jednorazowe zabezpieczenie kół"

Moze i glupio spytam - ale o co chodzi z tymi srubami ?

Nie ma to jak czytać tekst ze zrozumieniem. Sie zjebały troszke.

Cytat:
2004-05-14 17:17:51, Vino pisze:
Moze i glupio spytam - ale o co chodzi z tymi srubami ?

Sie zjebaly i nie chcialy sie odkręcić.

Dzięki Prowo, bo byłem ostatnio z sklepie i chcieli mnie zaprosić do dokładnie takiej samej zabawy za 120 zeta

Po tym co tu widzę nie warte są ceny surowca, z którego są wykonane.

Pójde tam jeszcze raz i dam znać co to za producent

Pozdro

Cytat:

To ze sie zjebaly to nie trzeba czytac, bo widac na zdjeciach. Ale od czego ? Cos tam jest o felgach ale gdzie przy feldze tak sruba moze sie "popsuc" ?

Cytat:
2004-05-15 15:58:21, Vino pisze:
Cytat:

To ze sie zjebaly to nie trzeba czytac, bo widac na zdjeciach. Ale od czego ? Cos tam jest o felgach ale gdzie przy feldze tak sruba moze sie "popsuc" ?

a przy próbie odkręcania 5 śrub felgi od piasty pojazdu kolego
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jaśniej, czy wystarczy???????

Vino skup sie chlopie

Prowo gratuluję pomysłowości z odkręcaniem tych śrubek. Ostatnio u kolegi w passacie musieliśmy coś takiego rozwiercać bo niestety śruby były za głęboko w feldze.

Vino skup się bo dubla nie będzie.

Vino, no dobra wyjaśnię Ci.
Prowo ma strasznie drogi felgi (są z kevlaru czy cóś), wiesz chodzi o masę. Jako, że niechciał się z nimi rozstawać na rzecz innego miłosnika szybkich aut, to zakupił "specjal key" firmy X (no bez zbędnej reklamy ). Przykręcił felgi i gdy chciał je odkręcić tylko jedna specjalna (jedna z pośród 5 które trzyma koło) śruba dała się odkręcić. Podczas próby odkręcania pozostałych "specjal klucz" do specjalnych śrub się !!#$@!#!#$. Aby poradzić sobie z problem pozostało tylko heftnąć śruby, zaprzeć się o gas rurkę i odkręcić.

Oto cała naga prawda, trochę głupio, że tego nie skumałeś.

Jak juz kiedyś pisałem:

We wojsku trzeba było przeczytać rozkaz i potwierdzić pisemnie:

"Przeczytałem i zrozumiałem"

Jeden napisał:

"Przeczytałem i nie zrozumiałem"

-----------------

Cytat:
2004-05-15 19:39:35, PiotrS pisze:
Vino, no dobra wyjaśnię Ci.
(...) to zakupił "specjal key" firmy X (no bez zbędnej reklamy ). Przykręcił felgi i gdy chciał je odkręcić tylko jedna specjalna (jedna z pośród 5 które trzyma koło) śruba dała się odkręcić. (...)

Oto cała naga prawda, trochę głupio, że tego nie skumałeś.

No nie skumalem wczesniej. Skad mialem wiedziec ze mu sie te sruby uje...ly. Z tekstu to nie wynika...

Dzieki za wyjasnienie.

(wcale mi nie jest glupio)

śruby się nie uj..ały bo dość dobrze trzymały tylko nie dało się ich odkręcić spec-kluczem. jakiś chiba mientki był czy cóś.

Na opakowaniu napisane jest:

SIMBOLZ

-----------------

Jedno jest pewne - mając nawet specjalny klucz nie zaje**** by tych kółek