[21072] uszczelka drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W mojej ładnej zaczyna się rozwarstwiać na wysokości progów uszczelka okalająca drzwi kierowcy. Gdzie taką dostać? Czy wymiana jest skomplikowana?

Dostaniesz w sklpeie z częściami do Ładnej - przynajmniej wiem, ze u nas jest dostępna w Gdańsku i we filii sklepu z Gdyni. Wymiana jst upierdliwa, bo trzeba to kleić - chyba najlepiej na butapren albo cosik podobnego.

zasadniczo to i na "wpych" sie da... ale lepiej troche pokleic zeby pozniej nie spadala... Ja sciagalem niemal z calych dzwi i nie bylo to najgorszym zajeciem jakie mialem przy Ladnej

Czyli musze poczekać do wiosny bo klejenie czegoś takiego na dworzu jest chyba nierealne. A jaka cena tych uszczelek. Kupuje się całość zy z metra.

Kupjesz na sztuki cena ok. 30zł.. Chyba, że do 2107 są komplety. najlepiej tą rynienkę mocującą wbić gumowym młotkiem.

Ja u siebie podklejałem uszczelkę silikonem i jakoś się trzyma. Łatwo szybko i przyjemnie.

Ajejej - uszczelke najlepiej kupić sobie od Fiata 126P - jest bardziej miękka i lepiej uszczelnia oraz lepiej się ją zakłada - na jdne drzwi uszczelka kosztuje 18 zł - a co do montażu to normalnie młotkiem nabijamy - żdnego kleju
taka uszczelka nie może sama odpaść

Ładowska uszczelka jest znacznie trwalsza, bo ruscy lepszą gumę zastosowali. A z maluchowską bywa różnie bo to rzemieślnicza robota i nie wiadomo jaką gumę zastosują!

U mnie blacharz przed zalozeniem sklepal troszke ten metalowy rant (kryza czy jakos tak mi sie kojarzy ) i lepiej siedziala .Kleju nie uzywalem

Ja też w żadne klejenie się nie bawiłem i sie trzyma

Czy ktoryś z warszawskich klubowiczów użyczyłby garażu i własnych pomocnych oczu do takiej operacji?