Zarowka zastepcza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Troche poszukalem na forum, ale nie moglem znalezc odpowiedzi na moj problem.
Kupilem pol roku temu Omege B 2.5TD '98 z jednym reflektorem ksenonowym (prawym) i jednym soczewkowym (lewym). Deficyt na rynku reflektorow ksenonowch lewych, zmusil mnie do jazdy na dwoch roznych. Na przegladzie jakos tak zagadalem, ze mnie poscili pod warunkiem, ze wymienie Z zewnatrz reflektory praktycznie sie nie roznia.

Teraz znajomy podsunal mi pomysl, ze zamiast pakowac kase w wymiane reflektora lepiej kupic zarowke ktora swieci podobnym swiatlem co ksenon i po klopocie (przynajmniej z policja na trasie, chociaaz pare razy mnie zatrzymali i do swiatel nie mieli zastrzezen).

Czy ktos moze poradzi jaka zarowka daje podobny kolor swiatla?
Z moich obserwcji wynika, ze ksenonowi blizej swiatla bialego a nie niebieskiego.

Z gory dzieki za odpowiedz(i).

Pozdrawiam
Piotr Masicz

P.S. Po niedzielnym powrocie ze Szczecina do Warszawy padl mi czujnik temperatury (zwisal kabel z czujnikiem pod zderzakiem). To wynik bliskiego spotkania bialo-czarnego kota z moim zderzakiem, jak i dwoma kolami

niebieka żarrówka świeci na biało
najlepza to philips bluvisin

Różnica będzie tak samo widoczna jak teraz.

Nie musisz wymieniać całego reflektora wystarczy wymienić samą soczewkę. Koszt ok 100PLN bez znaczenia halogenowa czy ksenon. Ja mam w obudowie od ksenonów wstawione soczewki halogenowe.
Pozdro,