Nieoficjalny zlot w Kołobrzegu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tym razem do miasta nad morzem przyjechał Andi_K ze Szczecina.
Spotkaliśmy się wczoraj, wymieniliśmy doświadczenia, pogawędziliśmy i ustaliliśmy, że spotkania będą bardziej cykliczne, gdyż Andrzej ma rodzinę w Kołobrzegu.
Andi_K otrzymał naklejkę, jutro ma ją przykleić.
Przy okazji stanęliśmy przy innym Espero aby było nas więcej.

Espero Andi_K. 1,8 full wypas (ABS, klima, gaz).
Pomalowane bębny i zacisk na kolor czerwony, całkowicie niebieskie podświetlenie wszystkiego z wyjątkiem przycisków w drzwiach (podświetlonych na czerwono), podświetlenie klamek wewnętrznych w kolorze czerwonym.

Espero AnJay 1,8 standard.

Espero dodatkowe 1,8.

Ja niestety nic niewidze tylko same czerwone krzyzyki

No i dlaczego nie daliście znać....samoluby,...!! Nad morzem jest tak ładnie, z na zlotach tak miło ...a i Katowice to nie koniec świata !

Czyje to "espero dodatowe jest" no i czy oze zrobile sfotki dego podswietlenia w srodku jak tak to wrzuc na strone

Cytat:
2004-06-12 22:33:41, Bartek1112 pisze:
Czyje to "espero dodatowe jest" no i czy oze zrobile sfotki dego podswietlenia w srodku jak tak to wrzuc na strone

Nie wiem czyj to samochód (jakiś agent ubezpieczeniowy - tyle było napisane na blendzie).
Zdjecia podświetlenia robiłem, ale wyszły tragicznej jakości (robione w trybie nocnym). Następnym razem wezmę statyw.

Cytat:
2004-06-12 21:31:23, AnJay pisze:
".... podświetlenie klamek wewnętrznych w kolorze czerwonym. "....

Proszę o więcej infornmcyj na temat tego rozwiązania! -od dłuższego czasu próbuję naówić elektryka na zabawę z podświetlleniem klamek wewnętrznych bo wszyscy "Obcy pasażerowie mojego statku" mają Big problem z wydostaniem się z auta szczególnie jak ciemno (chciałem wstawić w głębi tych wnęk pod klamkami po prostu diody BLUE oczywista -poziomo i jakoś zmatowić soczewki coby światło się "rozeszło").
Może ktoś rozwiązał to jakoś ciekawie montażowo i jak się podpiął się elektrycznie??

Cytat:
2004-06-13 00:05:39, bogdan1 pisze:

Proszę o więcej infornmcyj na temat tego rozwiązania! -od dłuższego czasu próbuję naówić elektryka na zabawę z podświetlleniem klamek wewnętrznych bo wszyscy "Obcy pasażerowie mojego statku" mają Big problem z wydostaniem się z auta szczególnie jak ciemno (chciałem wstawić w głębi tych wnęk pod klamkami po prostu diody BLUE oczywista -poziomo i jakoś zmatowić soczewki coby światło się "rozeszło").
Może ktoś rozwiązał to jakoś ciekawie montażowo i jak się podpiął się elektrycznie??

Nie jestem pewnien, ale chyba Dicer (ew. Kazak) ma takie rozwiazanie u siebie. Diody bardzo jasne

Pozdrawiam
QLogic

To Kazaka klamki sa podswietlone w nocy fajnie to wyglada

Witam bogdana1. Ja mam podświetlone klamki od wewnątrz (wszystkie 4), ale nie na niebiesko tylko na czerwono-AnJay widział to na żywo- (zastosowałem 4*LED 5mm białe świecące na czerwono) umieszczone w tylnej części korytek w drzwiach przednich (świecą w stronę przodu auta) a w tylnych drzwiach odwrotnie (diody z przodu w tapicerce świecą w stronę tyłu auta), a zasilanie podłączałem wszędzie (oprócz drzwi kierowcy, gdzie podpiąłem je do przycisku otwierającego bagażnik) do zasilania od przycisków sterujących el. szybami. Zabieg ten znacznie ułatwił sprawę otwierania drzwi gdy jest ciemno

Pięknie Dziękuję za morskie informacje (dzięki też za warszawskie fotki ! ) ! -teraz to już elektrykowi nie ujdzie na sucho ! ...wróci z weekenda to cholerę zagonię do rooty! ...a poza tym jak widzę nie tylko u mnie ludzi mają problem z wyjściem z Esperaczka po ciemku ...mój pomysł "urodził" się właśnie po którejś takiej akcji "poszukiwawczej"

Cytat:
2004-06-13 11:10:57, bogdan1 pisze:
którejś takiej akcji "poszukiwawczej"

To daje pewne możliwości

Zlocik udany jak widać.

Andi_K ten wlew psuje ładny samochód

Witaj Zolti Dopiero jak będę miał więcej czasu to spróbuję to podgrzać i odkleić ,tak by do następnych zdjęć był już ładniejszy /może dojdzie już tylny spojlerek ze stopem i ciemne szyby/ .Teraz nawet nie zdążyłem go umyć tak jak AnJay.Poza tym było ciemno i fotki nie wyszły tak dobrze jak widok na żywo

[ wiadomość edytowana przez: Andi_K dnia 2004-06-14 10:33:50 ]

Kolejny zlot, tym razem zdjęcia z portu.
Andi_K naprawił mechanizm anteny, wymienił machanizm wycieraczek i nakleił klubową wyklejkę, AnJay był po przeglądzie bolida (80 tys).
Na zlocie udało się nam podmienić silniczki krokowe, gdyż były uzasadnione obawy uszkodzenia silniczka bolidu Andi.

Fotki nie działają

A mi dzialaja wszystkie fajny ten port i dlaczego staneliscie na torach czyzbyscie chcieli sie pozbyc esperakow

Cytat:
2004-07-04 20:45:54, Zoltar pisze:
Fotki nie działają

Bo transfer przekroczony. Czy tak trudno zalozyc sobie konto na Republice - tam limit jest 1GB na miesiac!!!!!

Wow! Ale super foty!
Ja gdy bede w Kolobrzegu, to tez wjade do portu (nad samą wodę ) i sobie zrobię fotkę, a później zamieszczę na stronie

Witam.
Endrju ja wybieram się w tyn roku we wrześniu do ciotki do miasta Kołobrzeg. tylko teraz trzeba się w dzień ustawić.

Bez problemu.
Właśnie wczoraj odgrzebałem wątek (w związku ze zlocikiem w Rewalu) i z przykrością zauważyłem, że byłeś na przełomie sierpnia i września.

Dokładnie odwiedze to miast w drugim tygodniu września.
Pozdrawiam.
torito