Samara-blotniki.Czy oryginal jest lepszy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Planuje za kilka tygodni oddac samochod do blacharza. Dzis zaczalem dowiadywac sie o ceny czesci. I tak. Dostepne sa np blotniki oryginalne w cenie 100zl i jakies inne za 60zl. Podobne roznice cenowe sa przy progach itp.

Czy faktycznie warto placic wiecej ca ruskie elementy? Fakt, Lady trzymaja sie lepiej od PN ale czy to jest zasluga blachy czy tez jej zabezpieczenia przed korozja?

Moja sugestia: Kup tanszy i porzadnie zabezpiecz fluidolem.

Ocynku i tak nie bedzie na drozszym a zaoszczedzona kasa mozesz wesprzec Polmos Białystok chociazby

No nie wiem. Szybciej PKN Orlen

ja za swoje blotniki dalem po 45 za sztuke... progow nie wymienialem, ale to byl blad bo teraz wychodza ))

to ceny z Bielska?
moze warto skontaktowac się z tą kobitą co na giełdzie stoi?
obok niej ma stoisko facet z Radzymińskiej,co też handluje czesciami
niestety nie mam kontaktu ani do jednego,ani do drugiego
trza ich na giełdzie łapać

Ja do swojej Samarki kupilem polski blotnik. Blacharz cos stekal ze ciezko bylo go spasowac. Nie wiem na ile wiarygodne jest to co mowil, bo byl dosyc szemranym fachowcem Oryginalny na pewno bedzie pasowal, ale z drugiej strony 40 zl oszczednosci to 20 l gazu

Kobita:

kom. 602804382
dom 7441719

Radzyminska mialem wizytowke ale pojechala razem z moja niebieska strzala

Witam
nie wiem jak z tym przykrecanym błotnikiem w samarce, ale kiedyś robiłem remont i wymiane 4 błotników w 2106, kazy był z innej parafi: ruski, polski, belgijski i niemiecki.
polski był wyraźnie najgorszy, strasznie został sklęty przez blacharza podczas pasowania, a ruski o dziwo pasował najlepiej

Stawiam na ryginał , polskie rzemiosło pozostawia wiele do życzenia! Wymieniałem kiedyś progi w maluchu, a poduszki pod skrzynią wytrzymały raptem 1000km. Lepiej zapłacić kilka złociszy więcej i mieć spokój!

Cytat:
2004-12-28 23:51:58, Grzesiek pisze:
to ceny z Bielska? moze warto skontaktowac się z tą kobitą co na giełdzie stoi

To wlasnie ceny u kobity z gieldy [chyba o tej samej myslimy-pierwsze stanowlsko przy wejsciu]. Mieszka przy ul.27 Lipca.

tak tak
to ta sama
czyli taniej raczej nie znajdziesz

co do wyboru miedzy oryginałem a zamiennikiem-widzisz opinie chłopaków
więc Twój wybór
w sumie 80 zł na dwóch blotnikach,a jak na progach tez tyle,to w sumie spora kwota wychodzi.

zapytaj babke,czy ma oba na stanie,i czy mozna porównac,
przłóz jeden do drugiego,moze dojrzysz róznicę

Cytat:
2004-12-29 23:48:37, Grzesiek pisze:
tak tak to ta sama czyli taniej raczej nie znajdziesz

Tez tak mysle

A po czesci to pojade raczej z machanikiem--bedzie wkrotce naprawial tez swoja Samare--wiec zdam sie na jego fachowa opinie.

Ps. Cos Cie Grzesiu coraz mniej widac na tym forum

te forum to pierwsza rzecz jaka otwieram po włączeniu kompa z rana,wiec sie nie martw
a to ze mnie widac to troche rpawda,bo ostatnio mam mały maratonik przedsylwestrowy