Tajemnicza skrzynka pod siedzeniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Ostatnio kiedy pucowałem Bestie taty zauważyłem pod siedzeniem kierowcy małą skrzynkę od której wychodziła wiązka kabli . Nie wiecie co to może być???? Proszę o pomoc w tej sprawie. Aha jest to Oma 23DTR Caravan z 93 roku. Z góry dziękuję za informacje
Festi

witka

sterownik ABS tak mysle

[ wiadomość edytowana przez: sewciu01 dnia 2004-12-30 11:02:36 ]

Potwierdzam, podobno jest to sterownik do ABSu.
Komputer jest pod nogami pasażera.
Nie wiem natomiast co znajduje się w czarnej skrzynce nad serwem w komorze silnika.??????, i jak to się otwiera.

Cytat:
2004-12-30 19:59:00, hrumek pisze:
Nie wiem natomiast co znajduje się w czarnej skrzynce nad serwem w komorze silnika.??????, i jak to się otwiera.

Przekażniki. Wieko do góry.

pozdr,
Robert

Sprecyzuję nieco moje pytanie
Ów skrzynka znajduje się pod siedzeniem kierowcy, jej wymiary to ok 10x15 cm, odchodzi z niej dosyć gruba wiązka przewodów, które wędrują do głównej wiązki instalacji i niestety nie wiem gdzie idą dalej
Nie jest to pilne ale warto wiedzieć na przyszłóść co to za skrzynka bo różne chodzą przypadki po ludziach i samochodach

Tak jak koledzy mówią, sterownik ABS-u.
Odsuń fotel na maxa do przodu, otwórz ściankę skrzynki (bodajże tylna ścianka ładnie się otwiera) i możesz wyciągnąć zawartość w celu podziwiania, nie urwij tylko wiązki .

[ wiadomość edytowana przez: salmon dnia 2005-01-02 17:05:13 ]

Dziękuję wszystkim za informacje i tym samym proszę moderatora o zamknięcie wątku Jeszcze raz wielkie THX

Jezeli uklad elektroniczny jest e technice cmos to nie dotykaj palcami swymi,bo bozia pokarze kupnem nowego takiego pudeleczka.hihi pozdrawiam,widze ze generalne porzadki,nawet w instalacji,co?