Wspomaganie - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Od jakiegos czasu mam dziwny problem, otoz jak samochod jest zimny to praktycznie prawie nie ma wspomagania... Nie pomaga dodanie gazu, itd. Ale obroce (z trudem) kierownica i wszystko wraca do normy. Tak jakby cos sie musialo rozgrzac... No i teraz pytanie, gdzie szukac przyczyny? Czy ktos sie spotkal z czyms takim

moze to wina oleju nie ma juz swoich wlasciwosci chyba go sie wymienia lub moze pompa sie juz wypracowala

pierwsze co to wymien olej w układzie, jesli nie ustanie to ja bym stawiał na pompe ze juz nie wydala jak jest gesciejszy olej z ranka

Wg. producenta oleju w układzie wspomagania się nie wymienia. To faktycznie może być wina pompy ale wcześniej może sprawdzić czujnik ciśnienia w ukł. wspom.

NIE WYMIENIAJ OLEJU!!
Po takim zabiegu w ogromnej większości rozszczelnia się układ. Oleju się TYLKO dolewa.
Szukaj winy w czymś innym - możę pasek się ślizga???

Cytat:
NIE WYMIENIAJ OLEJU!!
Po takim zabiegu w ogromnej większości rozszczelnia się układ. Oleju się TYLKO dolewa.
Szukaj winy w czymś innym - możę pasek się ślizga???

Oleju rzeczywiscie nie zamierzam wymieniac, tylko dolewam zgodnie z instrukcja.

A co do paska, to tez ok, bo nie jest stary, no i nie ma objawow typu piszczenie, czy brak ladowania, itd...

Moze rzeczywiscie pompa konczy swoj zywot.

sorki za gafe moze sie nie znam, ale ja miałem robioną maglownice i zmieniałem na nowy wiec sadziłem ze to dobrze
przepraszam