MotoNews.pl

Czujnik temperatury silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podczas skanowania pojawia sie blad bez kodu. komputer zaniza temperature silnika.w pomieszczeniu jes ok 20 stopni a pokazuje 0 lub nawet -11 stopni.wszystko chodzi ok,choc wskaznik temperatury nie ustawia sie rowno na polowie tylko na godz.10.30.-moze tak ma byc w zimie? zwiekszonego zuzycia nie odczułem,przy rozruchu ssanie wlacza sie ok i wylacza po jakims czasie.mam pytanie czy to czujnim temperatury silnika,umieszczony w bloku nawala?

nie wiem czy to czujnik ale u mnie zima czy lato to wskaznik temperatury jest na godzinie 12:00 no moze 12:02 bo idealnie na srodku nie jest. jestem ciekaw jak jest u innych w e36 ?

nie wiem jak jest w e-36, ale najprawdopodobniej czujnik od wskaźnika temperatury na desce i czujnik temperatury silnika dla CPU to nie jeden i ten sam czujnik. skoro silnik ma temperature 20 stopni a skan pokazuje odczyt z czujnika 0 lub jeszcze lepiej -11 to sprawdź połączenia przewodów przy czujniku, a jak to nie pomoże to czujnik do wymiany.
pozdrawiam

jesli takowy czujnik temperatury jest walniety czy ma to wplyw na rozruch w 2,5 tds'ie?

Cytat:
jesli takowy czujnik temperatury jest walniety czy ma to wplyw na rozruch w 2,5 tds'ie?

ma ale łatwo to sprawdzić jeżeli zdejmiesz wtyczke z niego to silnik powinien przyspieszyć a przy zapalaniu będzie większa chmura czarnego dymu

czy walniety czujnik uniemozliwiac bedzie start za pierwszym razem?..cos jakby samochod chcial zapalic (zimny czy cieply obojetnie) ale sie zawiesza, bez rególy raz pali za 1ym razem a raz nie?spotkales sie moze z takimi objawami?

Cytat:
czy walniety czujnik uniemozliwiac bedzie start za pierwszym razem?..

nie będzie jak sie rozwarł bo jak sie zwarł to sie nie załączą świece żarowe a bez nich auto ciężko uruchomić