MotoNews.pl

Jakie radio pasuje do accenta?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem wymienić wysłużone radyjko philips RC-408 na coś z kompaktem. Wybrałem Pioneera DEH-1400. Niestety, w ASO okazało się, że ramka z przodu radia - wokół zdejmowanego panelu jest za szeroka i radio nie mieści się! Tak więc nie każde radio pasuje do Accenta. Napiszcie, jakie radia macie w swoich Accentach, jaki sprzęt, do licha, mieści się w tej nietypowo małej - jak sie okazuje - kieszeni. Z góry dziękuje za odpowiedź

Getz też ma małą kieszeń. Chyba wszystkie Hyu tak mają...
Tak naprawdę każde radio da się włożyć, tylko trzeba pokombinować. Czy tak źle wygląda z wystającą ramką? Bo np w Getzie radio Clariona się nie mieści, ramka zostaje wysunięta i elegancko zasłania szparki wokół radia, samo radio wystaje trochę z deski ale moim zdaniem wygląda estetycznie.

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2004-12-29 19:49:15 ]

Ja mam radio Sony w Poniaczu i tez ramka sie nie miescila wiec zrezygnowalem z ramki i lekko wpuscilem radyjko do konsoli - wyglada super

Ja rowniez mam SONY na plytke. Odkrecilem ramke i pasuje jak by z tamtad bylo.

Wszyscy mają Sony... mam i ja!
Nie, zaraz... ja nie mam Sony... ciekawe czemu?

Sorry za OT, nie mogłem się powstrzymać

Z tego co piszesz to masz takie radyjko jak moje z tym ze ja mam DEH-1400RB czyli podswietlenie niebiesko-czerwone, niestety mialem ten sam problem a w pionierze nieda sie odkrecic tej ramki tak jak w soniaku, wiec mam delikatnie spilowana kieszen i wsuniete radyjko ile sie dalo.Ramka niestety wystaje na zewnatrz konsoli i wyglada to tak sobie, mam ochote w lecie pobawic sie z tym i zamontowac radio w ten sposob jak bylo zamontowane oryginane radyjko czyli zeby je wyjac tzrebabylo sciagnac konsole. Mam zamiar to zrobic ale szczerze watpie czy mi sie ta sztuka uda. Chetnie poczytam lub zobacze jakies fotki zwiazane z tym wlasnie tematem, moze komus sie uda?
Pozdrawiam i powodzenia

Witam!
Dawno mnie nie było
U siebie mam Pioneera DEH 2330R, z tym, ze mi zależało, aby go wpuścić w konsolę ok. 1 cm i dołozyć maskownicę - żeby właściciel się szybko nie zmienił Według mnie całość wygląda całkiem nieźle
Pozdr

Sorry ze pojade z innej beczki, ale widze wkoncu dosc fajnie zrobionego accenta tu uklon do kolegi Azaela, szkoda ze tylko 4 foty w profilu, chetnie bym poogladal wiecej Co do radia to chyba zrobie tak jak Azael i sprobuje go wmontowac w konsole.
Pozdrawiam i jeszcze raz sorry za posta z innej beczki, ale podoba mi sie ten accencik

dzieki, ale tylko faza przejściowa - a maskownica na radio ma sens - auto bardzo często stał w Krakowie na Starym Podgórzu (kto zna Kraków wie o co chodzi i do tej pory szybu mam całe a i radio jest w środku
PZdr