MotoNews.pl

Przeróbka tłumika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w którym miejscu przekłuć (zrobić dziurę) tłumik, żeby poprawić jecgo wydzwiek w polonezie

mozemy sie zamienic - moj juz zaczal popiardywac

Cytat:
2005-01-03 22:06:36, txxxx pisze:
w którym miejscu przekłuć (zrobić dziurę) tłumik, żeby poprawić jecgo wydzwiek w polonezie

Mnie kiedyś całkowicie przerdzewiała rura za środkowym tłumikiem i dzwięk się poprawił, ale po 1h jazdy bolała mnie już poważnie głowa, do tego drgała podłoga. Ale chodził spoko jak hotrod

Cytat:

A po co robic dziure?? Nie lepiej koncowy calkowicie wymontowac???

Sluszne pytanie. Chcesz poprawic dzwiek? Wstaw przelotowke z DFa, albo wogole wywal koncowy tlumik.

Albo zrob jak ja ... zadnego tlumienia , tylko strumienica , no i wylot 100mm , tyle ze przy dluzszej trasie nie powiem czego mozna dostac.

Cytat:

Buehehe!!!Przekłuć tłumik!
"Bezbolesne przekłuwanie tłumików"Ech czego to naród nie wymysli...

my tu mamy wazne tematy, a Ci mi z tlumikami wyskakuja...

Cytat:
my tu mamy wazne tematy, a Ci mi z tlumikami wyskakuja...

Ano mamy. Tzn witamy Sera

Cytat:
Buehehe!!!Przekłuć tłumik!
"Bezbolesne przekłuwanie tłumików"Ech czego to naród nie wymysli..

Ja wiem gdzie przekluc blok silnika zeby po kilku kilometrach silnik fajnie brzeczal

Możesz usunąć tłumik i zastapić go rurą - ALE Policja z pewnością się przyczepi :/

Extremalne wrażenia daje urwana dwururka - Domel i Lafaar słyszeli

Cytat:
2005-01-05 16:27:19, t_kucyk pisze:
Możesz usunąć tłumik i zastapić go rurą - ALE Policja z pewnością się przyczepi :/

Do mnie się nie przyczepia Tyle,że to całkiem inna konfiguracja wydechu.
kolektor GSI->1 tłumik Caro->rurex->2 tłumik DF->rurex

Kao nie zapomnij jeszcze o jakims siatexie