Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-02-24 13:10:21 Ano - cuś zaczyna się sypać. Od tygodnia dość słabo odpala - kręci jakoś nimrawo przez chwilę zanim zapali (na zimnym silniku, ale nawet w garażu), a do tego przy każdym odpalaniu, nawet jak jest ciepły alarm w momencie zapłonu wydaje z siebie zawsze dwa "piśnięcia". Aku jest roczny, więc raczej to nie to, choć czy te dźwięki alarmu nie wskazywałyby na to? No i pompa paliwa ostatnio jakby ciszej chodzi po przekręceniu kluczyka - wydaje mi się, że kiedyś była głośniejsza. |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-24 13:24:44 A ja właśnie na akumulator stawiam. Problemy z zapalaniem - to może byc słaby akumulator. Alarm wyje - byc może dlatego, ze brak zasilania (słabe zasilanie z akumulatora). U mnie tak było właśnie na słabym akumulatorze, kiedy próbowałem zapalić silnik i oczywiście go rozładowałem to zaczął odzywać sie alarm (odcięcie zasilania z aku - alarm).
To, że tylko roczny... weź go do ładowania na całą noc i sprawdź następnego dnia. Ja już jeden roczny akumulator wyrzuciłem bo był do kitu. |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-02-24 13:29:28 To by chyba znaczyło, że gdzieś coś nie doładowuje, bo kupiłem wartę - ładowana fabrycznie na sucho, przy mnie zalana elektrolitem - wszystkie parametry po włożeniu pomierzone i było ok....
[ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2005-02-24 13:40:55 ] |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-24 13:50:36 Najpierw sam weź akumulator i podłącz go do ładowania, elektrolitu nie będzie chyba trzeba dolewać. Sam się wtedy przekonasz czy akumulator jest naładowany. Po naładowaniu zataszcz go do auta i moim zdaniem powinno zapalic bez pikania i problemów. Jeżeli po jakimś czasie bedziesz miau powtórkę z rozrywki to albo akumulator jest do bani albo szukaj problemu w alternatorze. |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-02-24 15:00:55 Sprawdź przewody. Kiedyś w Nexii miałem taki numer. Okazało się, że klema zaśniedziała... Ale był wstyd u mechanika ![]() |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-02-24 15:28:12 a klemy i wyjścia z akumulatora masz czyste-nie pokryte tlenkami?Oczyść je i nasmaruj smarem wazelinowym lub lepiej spryskaj preparatem WD 40. |