Lusterko wsteczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Tak sobie jezdze swoja omesia i wsumie to niedawno zauwazylem ze nie mam na lusterku wstecznym tej dzwigienki co to pomaga w nocy przezyc jak jedzie za mna ktos co ma lepsze swiatla od (o zgrozo) moich! Mysle... mam automatyczne lusterko!!! ...ale co jest ono wogole nie dziala! Stad moje pytanie, jakie jest jego dzialanie? Sciemnia sie, przestawia...? Gdzie moge szukac usterki, a moze odrazu kupic 'manualne' lub zostawic tak jak jest?

Powinło sie sciemniac jak pada na nie ostrzejsze swiatlo.
Jak chcesz to mozemy sie wymienic. Ja dam Ci manualne a Ty mi Twoje...

Nie tylko sie sciemnia ale jesli masz ustawiane fotele elektrycznie z pamiecia to jego pozycja tez jest zapamietywana,ochyl jej w ktoras strone na maksa i nacisnij guzik pamieci ten pod jakim miales swoje ustawienia a powinno wrocic do swojej pozycji.U mnie pamiec jest dla foteli,lusterek bocznych i wlasnie dla lusterka wstecznego jednoczesnie.

a powiedzcie mi co to za czujnik z przodu lusterka wstecznego, czyli skierowanyw strone szyby czołowej...wygląda podobnie jak ten w szkle lusterka...czyli jak światłoczuły....OMEGA C 3.0

Cytat:
2004-12-29 23:17:56, kubadoman pisze:
a powiedzcie mi co to za czujnik z przodu lusterka wstecznego, czyli skierowanyw strone szyby czołowej...wygląda podobnie jak ten w szkle lusterka...czyli jak światłoczuły....OMEGA C 3.0

Masz wersje z antyradarem laserowym.....
W radiu jak ustaiwsz 89.4 to masz wtedy pikanie

Powinien na lusterku być taki mały czujnik w kształcie koła o srednicy 0.5 cm wtedy lusterko ściemnia się jak okularki przeciwsłoneczne "fotochromy"

Cytat:
2004-12-16 23:23:46, Filipo pisze:
Powinło sie sciemniac jak pada na nie ostrzejsze swiatlo. Jak chcesz to mozemy sie wymienic. Ja dam Ci manualne a Ty mi Twoje...

a można manula zamienic na elektryczne?

Cytat:
2004-12-30 11:04:11, zupper pisze:
a można manula zamienic na elektryczne?

Można, trzeba tylko samemu podprowadzić zasilanie i opcjonalnie +12 sygnalizujące cofanie. Sciemnianie powinno działać.

Funkcje automatycznego ustawiania nie będą oczywiście działać.
BTW były też wersje lusterek bez mechaniki, tylko ze ściemnianiem.

Strasznie trudno jest trafić takie używane, mnie się nie udało przez pół roku, nowe kosztuje coś ze 700 PLN.

pozdr,
Robert

Cytat:
2004-12-30 19:11:41, Nixon pisze:
Strasznie trudno jest trafić takie używane, mnie się nie udało przez pół roku, nowe kosztuje coś ze 700 PLN. pozdr, Robert

To cos slabo szukales Lusterko

Cytat:
2004-12-30 20:44:07, Bull_Terrier pisze:
To cos slabo szukales

THX, ale z potrzaskanym struclem jeździć nie będę.
A cholera mogłem jakiś czas temu kupić uszkodzone za jakieś 30 PLN i teraz złożyć z tym

pozdr,
Robert

jest automatyczne lusterko do omegi B na allegro. Gość chce za nie 100. Jest sprawne ale nie ma tylnej obudowy.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38309164

Cytat:
2005-01-02 01:56:19, marm75 pisze:
Jest sprawne ale nie ma tylnej obudowy.

No pięknie, ale skąd wezmę ten tył?
Przecież o tym pisałem, że jakbym wcześniej kupił to uszkodzone, to teraz mógłbym złożyć.

pozdr,
Robert niezrozumiany.