Tłumik końcowy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobie ostatnio myślałem ..jaki najlepszy??... czy uniwersalny ...czy firmowy...
Co myślicie?Ja jezdze na moim Eł-tecu 2x90 i basik jest poprostu miodzio za niewielka cene...
Aha ... no i jezeli chodzi o wydechy dały Wam cos?...chodzi o moc?...U mnie przy wymienieniu wkładki filtra na spotrowy KN i zrobieniu przelotu w postaci rury zamiast srodkowego wydechu przy sportowym tłumiku koncowym efekt jest naprawde widoczny ...

Pozdrawiam...

NIUNIA E (Niepowtarzalna Inteligentna Urocza Nadpobudliwa(ale tylko czasami) I Ambrozego Extra )

[ wiadomość edytowana przez: Ambrozy dnia 2002-11-28 09:17:28 ]

hmmm u mnie przy zamontowanej strumienicy( nie wiem po co ) i wydechu końcowym z Agmy oraz wycietym kacie moc wzrosła o 4 KM( dane z hamowni)mtak więc mysle że nie daje to nic oprócz głosnieszej pracy bo w sumie samo wywalenie kata by pewno te 4KM dało

No ale zauwaz ze przy Twoim wydechu został troszke zwerzony wydech bez Twojej wiedzy celem wyciszenia go troche (co dało duzy spadek mocy)
Co do Katalizatora zgodze sie z Toba...na koncu go wywaliłem i chodzi jeszcze lepiej ...Na Hamowni niebyłem ale jak bede napewno napisze co i jak...

Cytat:
2002-11-28 09:27:42, Ambrozy pisze:
No ale zauwaz ze przy Twoim wydechu został troszke zwerzony wydech bez Twojej wiedzy celem wyciszenia go troche (co dało duzy spadek mocy)

ale ja mówie o mocy już po wywaleniu tej zwężki....przd wywaleniem było ( minus) 13KM

Czyli mozemy tu powiedziec ze wydech jest bardzo istotna rzecza w naszych samochodach ...Zwerzenie nie było chyba az tak wielkie a spadek mozy był az o 13 Koni...

zwęzenie było spore...nie pamietam już teraz ile...ale ponoć w tym miejscu wydech był wezszy niz w aucie z silnikiem 1.3...a moje ma 2.0..a jak wiadamo jak zwęzysz nawet w jednym miejscu to nic ci nie da jak gdzie indziej bedziesz miłą nawet 2x szerzej ...i dlatego dostawałem baty na wyscigach z autami teoretycznie słabszymi

[ wiadomość edytowana przez: El dnia 2002-11-28 09:45:45 ]

No własnie ... Pamietam ze wtedy niebylo wiadomo co jest grane ...Ale naszczescie juz jest ok!

Ambro ile dales za koncowy?? Bo ten el-tec chyba nie jest rewelacyjnyy. slyszalem ze ultera sa lepsze.

Dałem 370 zeta w jakiejs promocji ..i nienarzekam ...nie jeden po odgłosie nabrał sie ze to jakis Remus...Słowo ..chodzi zarabiscie ...Piekny basik ..jak sie spotkamy to usłyszysz...

No wpadnij 22 grudnia do piaseczna na nasz spot to moze ci pozwole dotknac mojej rakiety

Łoooo ...zaprosicie mnie??... 22 to niedziela tak??...heheh schecia wpadne Was zobaczyć ...

no i superrrr. jeszcze sie dpgadamy co i jak

No ba ... Poznamy sie napewno bo my najładniejsi na zloci ebedziemy ...

Oki ..czekam na info od Ciebie...

oto obiecane info Piaseczno
22.12.2002 r. Niedziela godz. 12.00 (parking koło Urzędu Miasta i Gminy)

Ok ..postaram sie dotrzeć ..Walnij info na HP ...

witam Hyde Park moze za póżno ale jezeli byscie chcieli to moge zalatwic ale tlumiki VEGA z nierdzewki w dobrej cenie!!! Ja zamienilem z Remusa Fox'a 115mm na VEGA FOX DTM 135mm i jest ok ma taki glebszy bass niz remus a cena jest naprawde dobra ...

Ambro ty chyba widziales moje rurki ... mam teraz juz na dwie strony .....

jakby cos to zadzwon albo maila pusc..

pozdr

Spoczko ..jakby co bede pamietał..Widziałem Twojego piarda

Ale narazie na moim Eł-tecu jezdzi sie ok ..ma ładny basik i nierdzewieje

ale dzieki

a jakiej firmy tlumiki koncowe sa najlepsze? bo szczerze mówiąc nigdy sie tym nie interesowałem. Wiadomo że Remus, ale slyszalem tez o jakis polskich firmach. Jak bede zakladal to mi sie przeda ta wiedza