Jak to jest z ta rejestracja silnika??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Na wstepie chcialbym zaznaczycz ze korzystalem z wyszukiwarki ale nie znalazlem postow ktore by w pelni odpowiadlay na moje pytania: mianowice bede kupowal silnik 750cmm za 500zl kompletny z osprzetem i koles ktory mi to sprzeda ma dowod rejestracyjny od samochodu w ktorym to jezdzilo tylko ze mi nie chce go dac!! bo ma jeszcze nadwozie w tym dowodzie.Czy Urzad komunkacji zarejestruje mi ten silnik?Czy pierwsza rzecza po wymianie silnika jest podroz do stacji diagnozstycznj?czy gdy zmienie silnik strace papiery na swojego starego(silnika oczywiscie )?Prosze pomozcie mi i wyjasnijcie mi ta kwestie bo kazdy mowi co innego!!!!Pozdrawiam

Jelsi sprzedaje ci silnik to spisujecie umowe kupna-sprzedazy na silnik oraz potrzebujesz xero dowodu rejestracyjnego oraz zalatwione przez niego zaswiadczenie z wydzialu komunikacj (jego WK) o pochodzneiu silnika. Majac te 3 dokumenty wsadzasz silnik do siebie czy do samochodu docelowego, jedziesz na stacje diagnostyczna, dostajesz zaswiadczneie o zmainie numerow silnika, nastepnie do WK gdzie dostajesz nowy DR. Jesli masz czarne blachy to nei muisz ich zmieniac.

ja mam biale blachy i też ich nie zmienialem-poprostu do nowego dowodu dostajesz nowe naklejki(chologramy) na tablice rej.
reszta jak wyżej

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

odświeżam temat bo mam problem... seryjna jednostka bisa doprowadza mnie to szału- pali wówczas kiedy ona chce a nie kiedy ja chce ale nie o tym miałem pisać... zacząłem sie zastanawiać nad przełożeniem belki tylnej i zamontowaniem 652 razem ze skrzynią i tu pytanie odnosnie zarejestrowanie takiego dziwactwa... pomóżcie i napiszcie co gdzie trza było by załatwić bo jestem w tym zielony jak narazie. Ztego co wyczytałem w starych postach trzeba bedzie napewno jakoś zabudować wnętrze, aby oddzielić komore spalania od wnętrza... prosze o pomoc bo jak nie zrobie coś z 703 to ona idzie w odstaw a 650 zajmmie jej miejsce... POZDRAWIAM Maciek

sprawdz tu: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=73332&c=0&f=25&hq=bisa&start=20
cos o tym bylo, ale nie chcialo mi sie sprawdzac dokladnie

dzięki elmo za link ale czytałem cały ten temat , lecz tam nie ma nic na temat rejestracji:/ jest wspomniane o tym że był taki pomysł ale żadnych konkretów... a ja chciałbym wiedzieć jak to w rzeczywistosci wygląda i co trza pozałatwiać, gdzie latać i ile kasy.. chce zobaczyć czy sie opłaca... Pozdrawiam

Nie wiem czy na przegladzie (ktory bedziesz musial zrobic, cos kolo 100pln) nie beda chcieli "opinii rzeczoznawcy" (chyba spore ko$zta), do tego wymiana dowodu (chyba, ze masz juz nowy to nie wiem) tez pewnie pochlonie cos kolo 37(?)pln, no i koszty silnika i innych dupereli. Inna sprawa, ze fajnie by to moglo wygladac . Poszukaj postow o swapach... troche tego bylo

Cytat:
Nie wiem czy na przegladzie (ktory bedziesz musial zrobic, cos kolo 100pln) nie beda chcieli "opinii rzeczoznawcy" (chyba spore ko$zta)(...)

miejmy nadzieje ze rzeczownawca nie bedzie potrzebny, aczkolwiek rzeczoznawce trza odwiedzić chyba wówczas gdy są zmiany w karoserii pojazdu a więc teoretycznie musiałbym go nawiedzić bo musze zabudować komore silnikową, nie?
Cytat:
Poszukaj postow o swapach... troche tego bylo

własnie sęk w tym że szukałem i nie znalazłem nic o tym jak sie ma sprawa z 650... no bo nie wiem czy traktować to jako swapa czy jak bo fakt o swapach było troche tego :] jakby ktos mógł pomóc to bede bardzo wdzięczny

Mały, jak byś się czasem zdecydował pozbywać tego BIS'a to daj znać bo szukam takiej budy, numery możesz sobie zostawić .

Race ja raczej karoserie zostawiam bo już za dużo pracy w niego włozyłem ale na hodze było ostatnio ogłoszonko o sprzdaż budy bisa w dobrym stanie

klik POZDRAWIAM

P.S to jak może jeszce ktoś wie coś o rejestracji ??

[ wiadomość edytowana przez: -maly- dnia 2005-01-06 00:01:22 ]