MotoNews.pl

Co to oznacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Panie i panowie mam pytanko co to oznacza że parownik nie jest na podciśnienie. Muszę kupić nowy parownik i nie wiem co to właśnie jest parownik na pdciśnienie.
Pozdrawiam

No co się dzieje Panowie nikt mi nie odpowie na te pytanie, ale ja już chyba wiem teraz tylkochciałbym o potwierdzenie
Podciśniniow parownik gaźnik
Elektronik do wszystkich wtryskowych
Czy mam rację

Parownik podcisnieniowy to na moje rozumowanie taki z ktorego gaz jest wysysany na podstawie aktualnego podcisnienia w kolektorze dolotowym.

Cytat:
2005-01-07 20:59:07, SZARY147 pisze:
No co się dzieje Panowie nikt mi nie odpowie na te pytanie, ale ja już chyba wiem teraz tylkochciałbym o potwierdzenie Podciśniniow parownik gaźnik Elektronik do wszystkich wtryskowych Czy mam rację

tak można powiedzieć
do wtryskowców parownik nie ma podciśnienia

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-23 12:13:55 ]

Cytat:
2005-01-07 21:41:35, automatic pisze:
hehehe! a patrzyłeś w mej agentynii po machę?

kiedyś zaglądałem

no dobra
nie będe już nic mówił

Cytat:
2005-01-07 21:38:55, Jojo pisze:
tak można powiedzieć do wtryskowców parownik nie ma podciśnienia

a włąsnie ze ma
tylko załącza go podcisnienie w dolocie i wysysanie gazu z reduktora... oj nie uwazało sie na lekcjach.
Olo- strzel Focha ! Niesumienny uczeń !

Cytat:
2005-01-07 19:37:05, SZARY147 pisze:
Witam wszystkich Panie i panowie mam pytanko co to oznacza że parownik nie jest na podciśnienie. Muszę kupić nowy parownik i nie wiem co to właśnie jest parownik na pdciśnienie. Pozdrawiam

chodzi o sterowanie wypływem gazu. W "podciśnieniowym" (np Lovato) jest to dodatkowa membrana do której trzeba dostarczyć podciśnienie aby ona odblokowała główna membranę - 2 stopień.
W elektrycznym jest zamiast tego elektrozawór. Pamiętam ze w moim poprzedniej instalce (bedini) ten zawór właczał sie na ok sekundę po włączeniu zapłonu - dawał "strzała" mieszanki. Potem sie wyłaczał. Prawdopodobnie po uruchomieniu silnika centralka odpalała go ponownie. Prawd. - bo tego wreszcie nigdy nie sprawdziłem

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Olo Ty chyba jesteś najbardziej kompetentną osobą więc pytanie kieruję do Ciebie : otóż mam instalację z komputerkiem ( ELPIGAZ ), a moje auto to Poldzio Atu 1,6 GLI ABIMEX i teraz mam pytanie jaki musz mieć parownik podciśnieniowy czy nie ? Z tego co już wyczytałem na forum dotyczącego LPG, to ja muszę mieć parownik " elektronik ". Powiedz mi tylko czy się nie mylę, a jeśli się mylę to bardzo proszę o sprostowanie.
Pozdrawiam

wypadałoby założyć taki ze sterowaniem elektrycznym.
Ale lepiej niech sie na ten temat wypowie gazownik.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."