PONY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na poczatku byl Chaos,a pozniej pony-auto z ktorego narodzily sie nowe modele hyundaiow,dlatego warto poswiecic mu temacik.Kazdy kto posiada jakies zdjecia ladnego poniacza jest zobowiazany zamiescic je w tym topicu Po raz pierwszy pojawil sie w 74r. a wygladem przypominal pierwszego poloneza

i tylko na wygladzie do poloneza se konczy-spojrzcie na dane i silnik 1.2l i 80 rumakow-wiecej niz w moim

Fotki mojego sa w moim profilu i na stronce witka. wiec nie ma sensu zalanczac go tutaj.

Od dawna juz szukam fotek poniaczow i musze przyznac ze ciezko jest trafic na cos konkretnego.Oprocz cardomaina praktycznie zadko kiedy mozna spotkac sie z tuningiem tego modelu.Pozostaja strony w jezyku "kraju kwitnacej wisni" i okazuje sie ze tam mozna znalezc tez nie duzo,ale zawsze troche wiecej (Speedmaster Twoj kolorek )
prosta forma i fajnie siedzi

Fakt - niezla gleba

ooo taki jak moj

Cytat:
2003-11-25 23:10:09, intruz pisze:
(Speedmaster Twoj kolorek ) prosta forma i fajnie siedzi

niop inne zderzaki, brak progów i inne fele ale poza tym wykapany speedowóz a glebę ma konkretną bardzo ładna fotka już nie mówiąc o samochodzie pewnie naraze się części klubowiczy mówiąc że Pony to najładniejszy z Hyundai (<--- to był żart)

A to juz pare fotek ponyego na wtrysku z zadoptowana turbinka:

+ intercooler ofcourse

Ciekawe jak to biega i jak zrobil konwenter,a tak wogole to nie chcialbym wymieniac przy nim swiec

[ wiadomość edytowana przez: intruz dnia 2003-11-26 15:43:11 ]

No ten biały poniacz to naprawde jeden z ładniejszych przedstawicieli tego modelu. A turbinka to chyba może w takim autku srzydeł dodać he he

Mi osobiscie to ta robota troche samorobka pachnie i ,,na odwal sie"metoda,ale oczywiscie chyle czolo i podziwiam za odwage Po pierwsze troszke nie zaciekawie ten silniczek z wierzchu wyglada.W moim z 10 lat nie byl myty,pelno soli itp,ale jak go ostatnio karherem potraktowalem to zablysnal jak nowy,zwlaszcze kolektor ssacy i oczywiscie rzadnej rdzy nie zauwazylem.Ten za to wyglada jak by 5 lat nieodpalany stal na dworze(zgnile srubki pokrywy zaworow zdradzaja ze nawet nikt tam nie probowal zajrzec).Po drugie to cos mi sie wydaje ze duza troche ta turbinka,wyglada jak z min 2,5 litrowego dostawczaka a tu tylko 1.5,a im wieksze cisnienie tym krosza zywotnosc.Po trzecie to chyba bez maski bedzie jezdzil,chyba ze zrobi sobie wielkiego garba w przedniej jej czesci bo na moje oko to jej nie domknie
A tu cos dla kontrastu:

Zobaczcie jaki ma zajefajny kolektorek

mój się też kiedyś będzie tak błyszczał

konkretnie zaczynam mysleć nad swapem bo przy masie poniżej 1 tony można nie złe jednak osiągi wymodzić

Ta gleba jest wyśmienita, a te felgi... po prostu piękne autko!

Jesli o felgi chodzi to znalazlem jednego na czyms wiekszym:

Mi to na 16 cali podchodzi

[ wiadomość edytowana przez: intruz dnia 2003-11-28 17:56:08 ]

17" jak nic...koles dał rade

Mam cos nowego,jeszcze cieplutkie.Ten tez ma ladne fele,ale to juz auto z troche innej rodziny-car show,czyli nie dotykaj bo pobrudzisz

I silniczek zadbany

Jednak sa ludzie ktorzy znaja sie na dobrych i ladnych autach

tak przygladam się tym fotkom i bardzo żadko któryś Poniaczego ma cos przerobione i tak prawde mówiąc zaczynam się ciut dziwnie czy ja przypadkiem jakiegoś bezczeszczenia nie robię

Bo poniacz to sam w sobie jest juz ladny ale do odwaznych swiat nalezy Trzeba przyznac ze felgami sie nie przejmuja,wpychaja co wejdzie, na to zakladaja oponke o profilu rowerowym i ogien.No ale coz,drogi im na to pozwalaja

[ wiadomość edytowana przez: intruz dnia 2003-11-30 10:03:08 ]

JA również swojego przerobiłem i po co ? przecież to b yło takie piękne auto teraz już sam nie wiem ale mam w planach teraz przerobić scoupe hehehe

mój ma byś oryginalny i bedzie jednym z plusów jest to że na 99% nie spotkasz tak samo przerobionego Ponego w kraju jak i na świecie gdyż wszystko prawei musisz sam wykąbinować

Teraz zdjecia ktore starsi klubowicze powinni pamietac,bo pojawil sie kiedys temat swapa do poniacza.Hyundai pony 2.0 turbo o ktorym wswoim czasie w Stanach bylo glosno:

Jako ciekawostke moge podac ze najmocniejsza ponowka swiata ma 275KM,niestety nie ma jej fotek.

hooooooooooooooooosz kur..... Fajna gablota Tylko te klamki takim badziewiem zaciagaja no i ten pasek przez dlugosc samochodu tez...Felgi zajefajne!! Chyba jakies 17'...no ale TURBO