| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2004-12-22 12:23:41 Czesc.
Moj poniacz zawiodl mnie wczoraj pierwszy raz od roku. Jechalem i podczas jazdy zgasl i koniec wspolpracy. Musialem sie scholowac. Teraz stoi u elektryka ale jeszcze nic nie wiem co mu dolega. Rano podczas jazdy zgasl ale przekrecilem kluczyk i pojechalismy dalej, wieczorem juz nie chcial powtorzyc manewru. Ech ma nadzieje ze to nic powazniejszego. Rozrusznik kreci i nic. Zanim docholowalem go do mechaniora to sierozladowal caly do dna nawet awaryjne przestaly dzialac. Jak bede cos wiedzial to sie podziele informacjami ze wszystkimi. |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-12-22 13:47:32 Zawsze musi byc ten pierwszy raz |
Trzewik HF MEMBER Hyundai Pony Łódź | 2004-12-22 17:12:44 No wlasnie ja tez mialem w ostatnich dniach "taki" przypadek. Po raz pierwszy zawiodl mnie samochod i nie odpalil. Akumulator wyladowal sie zupelnie, ale tak ze teoretycznie szanse na naladowanie ponoc byly minimalne (plywak w areometrze nawet nie drgal). Na szczescie akumulator sie naladowal i trzyma do tej pory (jest zaledwie roczny na gwarancji jeszcze 12 miesiecy), a alternator chyba jest w porzadku bo napiecie ladowania jest, wiec wszystko skonczylo sie szczesliwie. Jazda na krotkich odcinkach i mroz go wykonczyly widocznie, tylko dziwne ze az tak.
Pozdrawiam i zycze jak najmniejszych problemow, a najlepiej wcale. |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2004-12-22 19:19:50 Sek w tym ze to tylko benzyna na wtrysku bez przerobek na gaz. Juz w niedziele zaobserwowalem niepokojace sygnaly, samochod w piatek wieczorem zostawilem na parkingu a rano w niedziele przekrecam kluczyk a tu zresetowany zegarek cyfrowy (objaw jak po zdjeciu klemy i braku napiecia), potem tak jak pisalem jade rano i tu znowu ulamek sekundy strata napiecia reset zegarka, ale wtedy sie udalo odpalil i pojechalem dalej za drugim razem juz sie nie udalo. |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2004-12-23 07:56:51 Nie wiem jak u was ale u mnie a Accencie był to problem stykow w przekaznikach. Objaw wylanczania sie zegara i silnika na moj rozum - luzny przewod zasilania "+" a takze i "-" do sprawdzenia nie koniecznie przy aku. Poszukaj schematow na elektrodzie. |
Agag35 HF MEMBER Hyundai Accent Kraków | 2004-12-23 11:04:13 U mnie w przeciągu pół roku dwa razy zawiódł mnie akumulator. Na szczęście zauważyłam problem wieczorem i mogłam ładowac akumulator całą noc w domu i rano jechac do pracy...ale za drugim razem okazało sie że być może klemy nie są zbyt dobrze dociśniete i w czasie jazdy samochodem po różnych dziurach których nie brakuje obluzowują sie i nie ma ładowania |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2004-12-23 12:07:27 Agag35 : "za drugim razem okazało sie że być może klemy nie są zbyt dobrze dociśniete i w czasie jazdy samochodem po różnych dziurach których nie brakuje obluzowują sie i nie ma ładowania" to tez ale takze bym sprawdzil regulator napiecia przy alternatorze. Moze byc uszkodzony i zle |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2004-12-23 17:15:08 Kur |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-01-05 00:01:35 Moj Kucyk zawiodl mnie jak do tej pory tylko raz i to juz dobre pół roku temu. Spalil czy tez zalal sie automatyczny wlacznik wiatraka chlodnicy i kiedy wrocilem do autka o godzinie 23, musialem dzwonic po znajomych zeby mnie sciagneli.. Akumlatorek oczywiscie rozladowany do 0, po 1,5km holu zaskoczyl. Wymienilem tą część która sie spalila i do tej pory sa tylko problemy z uciekaniem powietrza z opon rantami |