Zawieszenie przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
orion 14. mam problem z małymi tulejkami w przednich wahaczach! musze je wymieniac co 3 do 4 tyś. km moze ktos wie czy da sie dopasowac jakies inne moze z jakiegos innego auta? zaznaczam ze tulejki kupuje orginalne.

Musi być jakaś przyczyna tego.Może masz geometrię rozjechaną?.U mnie one wytrzymują zdecydowanie więcej.

zbierzność robiłem po każdej wymianie. na dodatek to samo dzieje się jeszcze dwum znajomym

Powiem szczerze że to trochę dziwne...zawieszenie w escorcie nie należy do najsolidniejszych.Mnie się udaje bez problemu robić na tym przynajmniej 10 razy większe przebiegi a nie sądzę żeby w Krakowie drogi były lepsze niż u Ciebie.
Czy my mówimy o tulejach wahaczy od MKV wzwyż?
Po ile płacisz za te "orginały"...może ktoś Ci wciska podróbki?

za tulejkę płace około 35 zł. mozesz mi wytłymaczyc co znaczy MKV

Ja mam od nowiści tuleję, jeżdżę po Wawie i po 100kkm (50kkm po Waiwe) nie muszę wymieniać?? Może kiepskie tuleje kupujesz - z podróbkami ktoś na forum tak miał - potem wyminił na Motocrafty i pewnie hula do dziś

MK

no to bede musiał założyc w takim razie tuleje Motocrafta i moze bedzi ok dzieki pozdrowionka

możesz miec wyrobione gniazda w wahaczach....ja miałem ten problem...

... niop .... ja na podróbkach zrobiłem 8 tyś .... a juz chyba włąsnie po 4 ytś km dawały o sobie znać ...... druga sprawa to to że możesz miać już wyrobione gnazda w wahaczach ...... ja jeden wymieniłem cały wahacz na orginalny (FORD) a w drugim tylko tuleje ..... i juz trzoche na nich przejechałem i jak na razie nie moge narzekać ......

MKV to model...ale już widze ze Baker81 wyjaśnił dokładnie

witam.
Wie ktos moze ile kosztuje komplet tulejek Motorcrafta na jedna strone ?

Hej
dane z dnia dzisiejszeggo tuleje 18+41 czyli 59.
Jak myślicie korzystać z tych czy stosować zamienniki???

W takim razie zamienniki sa okolo 20 zł tansze. Ja na takich zrobilem okolo 10kkm. i juz wala z obu stron.Teraz wsadze te oryginalne i zobaczymy.

A ile płaciłes za wymiane?
W ABS w Wawie 70 za stronę + 60 tuleje

Wymienialem sam ale potem musialem zbieznosc ustawic 50zl.

Trudne to działanie????

Ja wymieniałem tuleje na przodzie? Wyjęcie wachacza to nic trudnego, ale wybicie i wbicie później tulei to dopiero koszmar. Nie polecam. Lepiej wyciągnąć wachacz i zawieźć do kogoś co ma prasę hydrauliczną. Zapłaci się parę złotych i oszczędza się kilka godzin roboty oraz nerwów.

Pozdrowionka!!!

Cytat:
2005-01-05 13:32:22, orange_szymanow pisze:
Ja wymieniałem tuleje na przodzie? Wyjęcie wachacza to nic trudnego, ale wybicie i wbicie później tulei to dopiero koszmar. Nie polecam. Lepiej wyciągnąć wachacz i zawieźć do kogoś co ma prasę hydrauliczną. Zapłaci się parę złotych i oszczędza się kilka godzin roboty oraz nerwów. Pozdrowionka!!!

mnie to niedługo czeka, tulejki już czekają , na szczęście mam dostęp do prasy

Prasa jest bardzo pomocna przy wprasowywaniu nowych tulei....natomiast do wydłubania starych już trochę mniej.