| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Artiro HF MEMBER Hyundai Accent GLS Warszawa | 2004-12-28 18:29:00 Ja zakladam sobie sportowa kierownice prawdopodobnie w styczniu, moze w lutym...
Jesli masz wspomaganie kierownicy, to mala kiera tylko ulatwi manewrowanie, zmniejszenie srednicy ulatwia szybkie krecenie kolem, jesli kupisz taka ergonomiczna z profilowanym chwytem to bedzie zdecydowanie przyjemniejsza i komfortowa. Masz juz nabe? Za ile kupujesz, na allegro sa po 90,- w sklepach po ok. 150-180 Polecam cos takiego (sam taka planuje kupic):
lub: ![]() |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2004-12-28 18:43:52 Dobry topic |
MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2004-12-28 19:05:34 Ja muszę zmierzyć ile ma moja seryjna fajerka, bo coś mi się wydaje Richie, że 350 mm to za dużo EDIT: trochę poszperałem i chyba faktycznie Richie masz rację... Znalazłem trochę kierownic i wszystkie poniżej 350 mm nie mają homologacji. Może to wskazywać że minimum dopuszczone przez nasz przepisy to właśnie 35cm. A wracając do samych kierownic to też zależy ile pieniążków chce się przeznaczyć. Jeśli finanse nie pozwalają rozwinąć skrzydeł to przyzwoite kierownice i naby robi włoska firma Lusi. Tu jest namiar na dystrybutora: http://www.autometa.com.pl/ Sama strona nie wygląda może zbyt zachęcająco, ale co nie co mają w ofercie. Niestety trzeba się kontaktować bezpośrednio telefonicznie lub mailowo... A jeśli nie u nich to kierownice i naby firmy Luisi sprzedawane są również w sieci sklepów Norauto. Pozdrawiam! PS: aż sam zapałałem chęcią posiadania sportowej kierki [ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2004-12-28 19:23:24 ] |
Artiro HF MEMBER Hyundai Accent GLS Warszawa | 2004-12-29 21:56:18 Mortek, jesli zachowasz zblizona srednice do serii to odczujesz tylko zmiane na +, lepiej lezy w dloniach Co do srednic, to mi przypadly do gustu okolice 30 cm. , 28 A wzor, z tamtej stronki to stealth RN |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-01-04 19:59:00 a tak zapytam orjetuje sie ktos ile ma Accent II ? mam wspomaganie ale nie ma poduchy ale mi wydaja sie ze starsznie wielka jest po przesiadnieciu sie z Fiata Pandy... No mala kierownica sa plusy i minusy... w fiacie tak kierownica szybko odbiajala ze trzeba bylo ja trzymac i odbijac nia bo jak sie puszczalo to mozna bylo kontrole stracic ;D |