| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-01-17 21:38:38 Gdy wlewamy płyn do spryskiwaczy do specjalnie przeznaczonego do tego zbiorniczka, to gdy wlejemy go za dużo, jego nadmiar wylewa się specjalnym odprowadnikiem i leje się gdzieś na asfalt w okolicach przedniego lewego nadkola...
A jak jest z benzynką? Jest tam też coś takiego? Dlaczego pytam? Chyba popsuł mi się wskaźnik od ilości paliwa bo wskazywał mi podczas jazdy na kompletne zero. Podjechałem na Shell'a i w momencie gdy cena doszła już do 30pln to zaczęło mi lać benzyną spod samochodu a dokładnie spod prawego tylnego koła !!! Nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałem |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-01-17 21:52:10 Łukasz a moze masz uszkodzony bak ?? |
Tomek_L Espero 2.0 FULL WYPAS Katowice | 2003-01-17 21:52:29 Chyba masz dziure w baku (ja tak miałem w poldku)........to pistolet Ci nie odbił przy pełnym baku........dziwne |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-01-17 22:25:47 No i masz babo placek, a to wszystko przez gassss..
Pewnie jeździłes z prawie pustym zbiornikiem i pewnie coś przegniło od braku smarowania przez paliwko... Musisz zanurkować pod swojego zgazowanego potwora i własnymi oczyma podejżeć co tam chowa pod ... kufrem |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-01-18 13:59:38 Z tym wyciekiem stawiałbym na diagnozę HenBasa.
Tutaj jest rysunek całego układu zbiornika paliwa. Do zbiornika idzie rura główna i odpowietrzająca. Może faktycznie gdzieś się coś rozszczelniło. Jako ciekawostkę podam za to inny przypadek który znam z TICO. Grasowała szajka złodziei paliwa, która przecinała przy zbiorniku rurę główną i przez powstały otwór kradła ze zbiorników paliwo Właściciel samochodu jeździł sobie spokojnie (bo kto codziennie sprawdza stan paliwa) aż do momentu tankowania do pełna. Wtedy efekt był wiadomy ... Ale w TICO rura jest zaraz za kołem tylnym a w Espero wymagałoby to trochę gimnastyki Pozdrawiam ------------------ .O.O. |