WOŚP po raz XIII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:

Ruszył XIII Finał WOŚP

"Zróbmy tak, aby XIII Finał po raz kolejny przeszedł do historii. Trzy, dwa, jeden, zero, start - ruszamy!" - takimi słowami Jurek Owsiak zainaugurował o godz. 10.20 w studiu Telewizji Polskiej w Warszawie XIIi Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy."

Pieniądze zebrane podczas XIII Finału Wielkiej Orkiestry mają być przeznaczone na zakup sprzętu diagnostycznego w neonatologii (leczenie noworodków i wcześniaków) i pediatrii.

W całej Polsce na rzecz WOŚP kwestuje w niedzielę blisko 120 tys. wolontariuszy. Zbiórki mają być prowadzone także m.in. w Atenach, Wiedniu, Sztokholmie, Berlinie, Los Angeles, Detroit, Nowym Jorku, Chicago, Brukseli, Kairze oraz w obozach wojskowych w Iraku.

Jak podaje WOŚP, w ciągu dwunastu dotychczasowych finałów zebrano ponad 53 mln 616 tys. dolarów. Zakupiono za nie blisko 16 tys. urządzeń medycznych dla szpitali i placówek zdrowotnych w całej Polsce.

Co o tym sądzicie? Czy przyłączacie sie? itp, itd....

Siema

Ja nie musze za mnie zona sie bedzie udzielac tzn bedzie odbierac telefony i licytowac jakies medale i karty ?? nie wiem o co biega

Ja mam wazniejsze rzeczy na glowie przeca dzis Malysz skacze trzeba sie przygotowac psychicznie

pozdr

Cytat:
Ja mam wazniejsze rzeczy na glowie przeca dzis Malysz skacze trzeba sie przygotowac psychicznie

Przygotuj sie, przygotuj, bo będzie Co to potrzebne

a ja jak zwykle doloze sie Jurkowi
Juz kilka lat sie dokladam mam nadzieje ze w slusznej sprawie

Niezła kolekcja ja mam tylko trzy, reszta gdzies zgniela
Hmm a nie mogles sie troszku schylic przy robieniu zdjecia?

wstydzem siem jestem nie fotogeniczny

ps. Juz mi doszlo nowe serduszko

ja tam sie do tego nie mieszam - odkąd sie dowiedziałem że 10 % z zebranej forsy idzie na konto Oswiaka - sorry bardzo - nie mam zamiaru nabijać mu kieszeni

nie Owsiaka tylko fundacji na pokrycie kosztow... Oj Grzesiu Grzesiu... Ale ile kasy idzie na dzieci... Ile oni pomagaja. Jak ja widze te biedne dzieci to az mnie w dolku sciska...

Zgadzam sie tu z Voyem, nie wydaje mi sie zeby tyle kasy szło na jego osobiste konto, facet byłby niezłym bogaczem. W sumie ta fundacja działa cały rok.
Nawet taka mieścina jak Jasło dostała troche sprzetu od fundacji.
Co jednak niezbyt mi sie podoba w tych finałach to tez straszny zamęt, ja tego nie ogarniam... ale o to chyba chodzi, o tą zadyme w środku zimy jak wszyscy mowia.

tak tak na pokrycie kosztów - a to że sam powiedział w jednym z wywiadów że kaska idzie tez na Woodstock - to tez biedne dzieci?

wiesz ta kampanie trza nakrecac caly rok... Jak ty tego nie widzisz to naprawde nie chcialbym zopbaczyc twojej miny jak nie daj Boze cos by sie stalo z twoim dzieckiem i musialbys uzywac sprzetu WOŚP-u. Odmowilbys???

hmmm w sumie masz racje.......ale jak dla mnie to to i tak jest jakies takie sztuczne...dlaczego zeby ratowac dzieciaki nie ma pieniedzy z panstawa? dlaczego trzeba zakladac fundacje i organizowac tego typu imprezy ? i dlaczego rządowe barany co rusz podwyższają sobie diety i premie ? to mnie wkurza....

Cytat:
dlaczego zeby ratowac dzieciaki nie ma pieniedzy z panstawa? dlaczego trzeba zakladac fundacje i organizowac tego typu imprezy

Właśnie dlatego że takie mamy państwo.... i gdybysmy na nie liczyli juz wyszlibysmy na tym jak Zabłocki na mydle.
Cieszy jednak to że ludzie potrafia sie dzielic czasem ostatnim groszem, ...wzrusza mnie tez np los naszych syjamskich (juz nie syjmaskich) siostr, kiedy ktos z daleka majac kase zasponsorowal operacje, rehabilitacje i caly pobyt tam. To daje nadzieje ze mimo wszystko nie jest z nami (ludzmi) tak zle.

i wlasnie dlatego ze mamy takie panstwo, coraz powazniej zastanawiam sie nad wyrwaniem sie z niego...i to byc moze jeszcze w tym roku...no ale to osobny temat...nie bede tu off topowal

Cytat:
2005-01-09 14:32:27, storm pisze:
Właśnie dlatego że takie mamy państwo.... i gdybysmy na nie liczyli juz wyszlibysmy na tym jak Zabłocki na mydle. Cieszy jednak to że ludzie potrafia sie dzielic czasem ostatnim groszem, ...wzrusza mnie tez np los naszych syjamskich (juz nie syjmaskich) siostr, kiedy ktos z daleka majac kase zasponsorowal operacje, rehabilitacje i caly pobyt tam. To daje nadzieje ze mimo wszystko nie jest z nami (ludzmi) tak zle.

Tak Strom masz racje. Ale wesmy np Anglie. Tam panstwowa sluzba zdrowia lezy jeszcze bardziej niz u nas. Za to prywatna kwitnie. A tylko dlatego ze ludzie maja kase. A u nas niestyety musimy liczyc na narod i dzieki takim ludziom jak Owsiak mamy szanse na nowoczesny sprzet.

ja mam bardziej bezogródkowa opinie na temat tej zbiorki, ale ze wzgledu na tzw poprawnosc polityczna powstrzymam sie od komentarza. w kazdym razie caritas i pah sa bardziej godne zaufania

ja również jak co roku cos dołoże

P.S.

Mój tata kiedyś karte telefoniczna licytyował bo je kolekcjonuje (wogóle karty tel.)

Cytat:
2005-01-09 17:09:32, Piter20 pisze:
ja mam bardziej bezogródkowa opinie na temat tej zbiorki, ale ze wzgledu na tzw poprawnosc polityczna powstrzymam sie od komentarza. w kazdym razie caritas i pah sa bardziej godne zaufania

Piter z tym twoim Caritasem to nawet z toba nie bede rozmawial. Nie dosc ze kler z tego ma taka kase to jeszcze oni praktynie nie pomagaja ludzia w polsce...

zle sie wyslowilem. nie sa, ale wydaja sie. ja tam od kleru z daleka

u nas w L-cy ksiadz dyrektor Caritasu smiga Skoda Superb