Auto zdemolowane ..........

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich w nowym roku i życzę szczęścia.
Mam kilka pytań odnośnie złomowania ,mianowicie Czy coś się płaci jak chce sie zezłomować auto lub może czy coś za niego dostane na skupie złomu ?Długo nie chciałem oddać mojego boba na żyletki ale w noc sylwestrową ktoś potłukł mi szyby i zdemolował auto i teraz klamka zapadła maluch musi iść na złom jeszcze dochodzi fakt że ten maluch juz prawie nie ma podłogi.Myśle że niepodołam z hajsem żeby go odrestaurować
Bede miał na sprzedarz różne drobne fanty np chromiki siedzenia jakies części z silnika jak coś potrzeba dajcie znać.
Pozdrawiam pogrążony w smutku

u mnie jest tak:
jezeli oddajesz kompletnego, to nic nie placisz...

jezeli oddajesz sama bude rozebrana ze wszystkiego to placisz 50PLN

jezeli oddajesz same numery nadwozia to placisz 100PLN (ale mozesz oddac bude na "kilogramy" )

Jak chcesz, to mam szyby wszystkie, oprocz przedniej i moge oddac niedrogo...

A u mnie jest tak

Koles wycenia na miejscu samochod i daje ci kase.

Ja np: za pierwszego kaszla ktorego dalem za zlom dostelem 300 zl. Ale byl prawie kompletny ale przyjechal na cholu

Dzięki Borys ale nie skorzystam z twojej oferty z szybami ,postaram sie go oddać gdzieś na szrot to może nawet nie bede go rozbierał całkowicie tylko sprzedam w całości.

Cytat:
2005-01-01 13:14:37, Borys_PG pisze:
(...) jezeli oddajesz same numery nadwozia to placisz 100PLN (ale mozesz oddac bude na "kilogramy" ) Jak chcesz, to mam szyby wszystkie, oprocz przedniej i moge oddac niedrogo...

A gdzie to tak jest . U mnie jak łaziłem po (uprawnionych) punktach kasacji pojazdów to najmniej 200 mi mówili . Jeden kolo przez telefon mówił 150, ale nie wiem czy jak bym przyjechał to by bylo nadal tyle samo . A może ma ktoś w okolicy Bydzi znajomości w takich punktach z uprawnieniami do kasacji? Bo miałbym kilka numerów do zezłomowania . Ale za więcej jak 50zeta to mnie sie to niezbyt opłaca .

A nie mozna fury wyrejestrowac ?? zeby nie placic oc itede ?? wtedy wycisnasz numery i moze sobie stac na parkingu az go odholuja badz ukradna. Gabber a co zniszczyli mendy jedne ?? jak tylko szyby to moze jednak lepiej zainwestowac w szyby i juz ?? bede najpewniej mial takze komplet okienek na sprzedarz. Ten twoj bob jest bardzo ladny szkoda go zlomowac, a tylko moje szyby sa poprzyciemniane tylne boczne. co zniszczyi ??

@Race: tu

Co do chromowanych zderzaków jestem zainteresowany
Jaka by była cena za komplet ?

Przykro mi stary,bo mam wielki szacunek do klasykow i serce mi sie kraja jak sie niszczy takie skarby,ale coz zdarza sie...Masz jeszcze w planach jakis projekt klasyk?Czy konczysz juz z Maluchami?
Wzajemnie szczęsliwego nowego Roku
Pozdrawiam!

Cytat:
Masz jeszcze w planach jakis projekt klasyk?Czy konczysz juz z Maluchami?

Teraz musze zrobić w końcu prawo jazdy a potem pomyśle o samochodzie ...

Cytat:
Ten twoj bob jest bardzo ladny szkoda go zlomowac, a tylko moje szyby sa poprzyciemniane tylne boczne. co zniszczyi ??

Mnie też szkoda go złomować ale cóż nawet jak wstawie szyby to i tak silnik i buda są do remontu , starość nie radość ...

[ wiadomość edytowana przez: Gabber dnia 2005-01-01 22:09:15 ]

No to prawdopodobnie jestesmy w tym samym wieku Gabber. Ja wreszcie tez doczekalem sie roku w ktorym dostane swoje upragnione prawo jazdy. Zycze Ci powodzenia zebys zdal za pierwszym podejsciem.
Pozdrawiam Serdecznie!

Gabber, napisz na priv'a ile byś chciał za to swoje cudo

Race czyzbys chcial wstawic nastepne autko do swojej kolekcji na rancho?Hehe... szacunek ze ratujesz te wszystkie fiaciki.

Z pewnych źródeł słyszałem że on za bardzo do ratowania nie jest, ale jak ma iść na złom to chyba lepiej komuś sprzedać - chociaż troche grosza z tego będzie, a przynajmniej legalnie...

porpzkladaj go na czesci sprzedaj to co sie da a potem zgłos ze go ukradli. raz ze zarobisz na czesciech dwa nie bedzie problemu z wyrejstrowaniem. i po sprawie

stefanax... no moglibysmy pomoc. w koncu to same miasto co Gabber jestesmy Gabber odezwij sie na priv

No właśnie tak się po cichu zastanawiałem czemu ETG się nie dobiera do tego auta...

Witam wszystkich przepraszam za 2-dniową nieobecnośc bo tak na prawde powinienem tu być 24h na dobe
Postanowiłem rozebrać boba na części takie rozwiązanie bedzie chyba najbardziej opłacalne . Zostawiam chromy bo zamierzam boba miec jednak a nie df'a .Bob tańszy ekonomiczny zwinny i wszędzie się wciśnie.
P.S.
Wie ktoś może coś o podsufitufce takiej z dziurkami niby skurzanej do końca słupków tzn na cały dach i na słupki ,czy to fabryczna czy dorabiana ?

no wszystko jest kwestia dogadania, na pewno sie jakos dogadamy ciac szlifierka lubie, mozna go annihilowac

Cytat:
2005-01-04 11:57:19, Gabber pisze:
P.S. Wie ktoś może coś o podsufitufce takiej z dziurkami niby skurzanej do końca słupków tzn na cały dach i na słupki ,czy to fabryczna czy dorabiana ?

o ile wiem to fabryczna...jakas wersja na eXport na zachod
calkiem fajna...pozatym mozna wcisnac troszke waty ocieplanejacej na tylne slupki..i malucha porzadnie wyciszyc...jakby ktos chcial