| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LUK18 ESPERO 8.1 V8 Rzeszów | 2005-01-18 14:41:44 Jesli chodzi o rorzad to ja bym nie kombinowal tylko bral orginjaly no chyba ze cena jest rzeczywiscie konkurencyjna a firma ma renome |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2005-01-18 15:08:56 Witaj ja jak i moj kolega (poprzedni wlasciciel Esperaka) zawsze bralismy porzadny pasek rozrzadu (np. Gates) a rolke napinacza zawsze zamiennik (bo kosztowala 100 PLN, a oryginalna 200 PLN). Auto ma 180 kkm (czyli juz 3 -cia wymiana) i odpukac nigdy nie bylo z rozrzadem problemu Ja mam silnik 1.8 |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-01-18 16:15:01 W przypadku rozrządu, zawieszenia/układu kierowniczego itp nie ryzykowałbym żadnych tanich zamienników
Rozrząd: tak jak koledzy pisali: ważny porządny pasek /np.Gates/, a rolka może być zamiennikiem ale dobrym-firmowym /ja mam np.SKF/. Co do Pana Sławka..z tego co czytałem często /opinie na forum kolegów z W-wy i okolic / to Pan Sławek ma tak duże doświadczenie w mechaniczej materii, że nawet jak wpakuje Ci zamiennik to możesz być pewien że będziesz miał części z dobrze wcześniej sprawdzonej firmy. Powodzenia! |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2005-01-18 19:01:50 Jedż do Sławka, zamknij oczy i twórz je jak zrobi naprawę. Będziesz jeździł i nie myślał że cos może sie zepsuć...
Polecam Sławka, od czterech lat robię u niego kilka samochodów, swoje i rodziny, że o kolegach z pracy i nie tylko nie wspomnę - łacznie ilośc znanych mi wizyt przekroczy 30.... Nikt, nigdy nie powiedział złego słowa a tylko same dobre!!! |
Horak Espero 1.5 16V LPG Jastrzębie Zdrój | 2005-01-19 11:23:49 Zawsze stosuje oryginał. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-01-19 11:27:09
No, z oryginałami też bywa róznie - jak robiłem rozrząd to oryginalna rolka przyszła z hurtowni już zrąbana - sprężynka od napinacza była źle zachaczona i rolka nie napinała wogóle. |