Problem z kontrolka poduszki powietrznej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam malutki problem ... wyjmowalem zegary w omedze b i po zalozeniu caly czas mi sie swieci kontrolka od air bagow , gdzies czytalem ze czasami moze byc problem ze caly czas bedzie zapalona... dodam ze wszytskie polaczenia kostek od instalacji air bagu i wszytsko jest ok ... mial juz ktos kiedys taki problem??

spróbuj rozłożyć i złożyć jeszcze raz, może masz gdzieś zwarcie w tablicy.

System zresetowac mozesz jedynie komputerowo w serwisie. Po kazdorazowym przerwaniu obiegu system sie blokuje - deaktywuje. Sam nic nie zdzialasz.

Witam,

Na przyszłość pamiętaj, że gmeranie przy instalacji poduszek i napinaczy powinno się odbywać przy odłączonym akumulatorze - wiadomo, że nić nie strzeli do głowy a sterownik nie stwierdzi, że było gmerane.

Pozdrawiam,
Jacek

Hehe no ja też nie uważałem i mam to samo

-----------------
Stahu

Ale kontrolka air-bag control nie jest w obwodzie SRS, tzn jej odłączenie przy okazji wyjmowania zegrów nie powoduje przerwania tegoz obwodu i nie blokuje systemu.
Stawiam u Was na tzw tasme air baga - polączenie poduszki kierowcy z reszta instalacji. Moze cos nie styka i przy rozbieraniu obudowy kolumny kierowniczej cos zescie chopoki zmajstrowali.

[ wiadomość edytowana przez: Filipo dnia 2005-01-05 21:38:06 ]

Witam , a może wymieniłeś zarówkę od tej kontrolki i dlatego świeci?

Cytat:
2005-01-06 15:48:51, gogo11 pisze:
Witam , a może wymieniłeś zarówkę od tej kontrolki i dlatego świeci?

Hehe, istnieje taka możliwość bo wymieniałem wszystkie jak leci

-----------------
Stahu

No niestety, muszę potwierdzić opinie kolegów, mówiących o resecie kompa. Podczas wymiany nagrzewnicy w mojej omie, wymontować trzeba było poduchę pasażera. Panowie zapomnieli o resecie i świeciła się non stop. Po resecie problem zniknął.
Mam nadzieję, że u ciebie też tak będzie.
Pozdr

A nie wiecie ile kosztuje taki reset kompa? ;]
Dzisiaj próbowałem się dostać do dmuchawy w celu nasmarowania albo wymiany łożyska i też wyjąłem poduszkę. Nietety brakło mi czasu (zrobiło się ciemno) więc skręciłem wsio do kupy i okazało się, że kontrolka poduszki świeci Jako, że jeszcze mam do wymiany lampki w kokpicie zegarów pewnie będę miał też taki objaw z drugiej strony więc nie chcę się narażać na podwójny wydatek.

Pozdro,
ufo

Trudno wyczuć w ASO chcą 100--150 podobno, ja z racji bycia stałym klientem korzystam z gratisa, ale wiem, że ci biora 50, co kraj to obyczaj