OLIWIARKA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM PROBLEM, NA WOLNYCH OBROTACH ZAPALA SIĘ KONTROLKA Z OLIWIARKĄ . OMA A 2.3 D 90 R.

no to w najlepszym wypadku sprawdziłbym czujnik ciśnienia oleju w samochodzie.
w najgorszym to słabe ciśnienie w silniku bądz zbyt mało oleju w misce olejowej tutaj dwie przyczyny albo słabe ciśnienie daje pompa olejowa albo pierscienie. jezeli drugie to wspólczuje

Cytat:
2005-01-04 22:08:47, WojtGda pisze:
no to w najlepszym wypadku sprawdziłbym czujnik ciśnienia oleju w samochodzie. w najgorszym to słabe ciśnienie w silniku bądz zbyt mało oleju w misce olejowej tutaj dwie przyczyny albo słabe ciśnienie daje pompa olejowa albo pierscienie. jezeli drugie to wspólczuje

a co mają wspólnego pierścienie(pewnie o tłokowe Ci chodzi) ze spadkiem ciśnienia w układzie olejowym????

1. Kiedy wymieniałeś olej i filterek i jaki wlałeś?
2. Kupiłeś ten samochód z takim problemem?
3. Czy na zimnym silniku też lampka się zapala?
4. Jak długo czekasz po zapaleniu autka z rana aż lampka zgaśnie?
Pozdr.

rzecz ma się tak . czy zimny czy ciepły na wolnych zapala się, ale nie żeby swieciła cały czas ona się żażylecz nie za każdym razem. to przwda że mam ranoproblem z uruchomieniem. zapala dopiero za drugim kręceniem. olej wymieniony. kupiłem ją za psie pieniądze więc nie zdziwię się gdy trzeba parę zet włożyć we nią.

Zacząłbym od czujnika i odkręciłbym zaworek rególujący ciśnienie( spora nakrętka na pompce, a w środku sprężynka popychająca grzybek) czesto z brudu poprostu staje i nie zamyka odpływu nadmiaru oleju. Zdejmij wtyczkę z czujnika ciśnienia, lampka powinna zgasnąć przynajmnie stwierdzisz czy nic nie kombinowali.)

ARTHUROS DZIĘKI ZA RADĘ! JUTRO SPRAWDZĘ.