| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pawu81 F&F Sympatyk Byl Fiat 126p Gdynia | 2005-01-13 09:06:27 No wlasnie. Jak ma sie strumka p. Weglarskiego do zwyklej strumki? Chodzi mi o roznice w parametrach i ewentualnie w dzwieku, chociaz to akurat malo istotne.
Dokladnie to chodzi mi o ten model:
Pozdro! |
rallyfilip (M) Furious Moderator Fiat CCS x 2 Tychy | 2005-01-13 10:17:44 Ta strumka od weglarskiego jakas dziwna, nigdy takiej nie widzialem. Dla mnie strumienica to coś takiego:
![]() |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-01-13 10:31:58 Tą strumienice węglarskiego testował widynek ze 2 lata temu.
Obrywało kolektory , pekał wydech cos takiego - najlepiej spytac sie o to testujacego ..... Niewypał nie mozna było tego kupić ..... |
Parnel F&F Sympatyk 126 p /CC KRAKOW | 2005-01-13 11:07:18 widac panu weglarskiemu sie gietarka zepsula w jego bredzie nie sa zachowane chyba zadne zasady dynamiki przeplywu spalin koncowka wiedze od ursusa |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-01-13 11:14:48 To jest pyta, na szczęście już wycofana ze sprzedaży. Auto przy pewnych obrotach wpadało w jakiś chory rezonans i telepało całą budą, mocowanie pozostawie bez komentarza, natomiast jeśli chodzi o osiągi i dźwięk to wypadały zdecydowanie lepiej od serii wydechu, na bredzie jeździłem dużo później, więc trudno mi porównać...
|
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2005-01-13 11:29:54 też miałem okzaje jeździc na tej strumienicy przez chwile , podstawowym problemem były wibracje i sposób jej mocowania , który był beznadziejny . |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-01-13 11:43:09 Ja w sumie teraz też śmigam na srtumie i powiem wam, że jest super. Drgań dostaje około 5 tyś, ale jeszcze nie miałem okazji przetestować na ile te drgania sią niszczące dla silnika I czy są to drgania czy taki dziwny rezonans w tłumiku...Po jakimś kjs'ie się okaże;] Co do strumy z pierwszego obrazka to była taka na sprzedarz w wakacja na allegro. Jeśli pamiętam to cena nie przekroczyła 200zł....
P.S. No i moim zdaniem struma nie ma wyglądać, jak część ludzi uważa a ma jeździć... Chromowanie rur to przesada....Natomiast wykonanie z innych materiałów w pełni rozumiem..... |
BLUE_650 BMW 320 Piaseczno(Warszawa) | 2005-01-13 11:50:23 Od pewnego czasu ja tez pomykam na Bredzie ,czuc na wyzszych obrotach ze sie troszke szybciej zbiera porównując do wupexów/tekli, chałas jest na odpowiednim poziomie |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-01-13 15:22:49 Dokładnie tak jak mówisz;] Wszelkie problemy z serii pęknięć i odkręcających się nakrętek to w większym sopniu wina źle spasowanego tłumika niżeli jego drgań... Sam się o tym przekonałem jako, że człowiek uczy się na błędach |
maskekk F&F Wolny Słuchacz :) Pzn | 2005-01-13 15:40:58 SImon a duzo musiales przerabiac zeby ja zalozyc ?? |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-01-13 15:44:02 To nie są przeróbki... Kwestia odpowiedniego dogięcia pewnych elementów z wykożystaniem mig'a, odrobina pojedynczych podkładek pod płytę montażową i odległość rur strumy od kolanek wydechowych przed skręceniem nie przekracza 3mm. Oczywiście po uprzednim poskręcaniu do płyty mocującej.
No i standardowo przeróbki mające na celu instalację strumy. Czyli wycięcie półeczki po prawej stronie i podcięcie belki |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-01-13 16:14:42 Ponoć tak. Półeczkę wyciełem z wielkim entuzjazmem. Miejsca co nie miara. |
pawu81 F&F Sympatyk Byl Fiat 126p Gdynia | 2005-01-13 22:28:54 Czyli generalnie kiepawa sprawa.... dzieki za konkretne odpowiedzi - juz wiem ktrorej nie robic |
armata F&F Sympatyk CC 1.1 / Skoda Felic ... Gdansk | 2005-01-14 00:04:54 No ja też jeżdze od prawie dwóch tygodni na bredzie Pachonia...narazie nic sie nie odkreca i nie ma żadnych przebojów typu wibracje...półka po prawej stronie musiała zginąć a jeśli chodzi o belke to nie musiałem ciąć, bo juz mialem podciętą od poprzedniego wydechu :p...po założeniu bredy bardzo poprawiła sie elastycznosc i autko lepiej zbiera sie od dołu, góra została taka sama lub ciut gorsza? może to być wina gaźnika bo gmerałem w nim w tym samym czasie....dźwięk standardowo zabija ludzi na ulicach:/ ale co tam...... |
Royber F&F Sympatyk 126p Poznań | 2005-01-19 19:24:16 A tą strumkę ktoś testował?
![]() |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2005-01-19 19:45:34 tak sobie popatrzyłemi poczytałem.HMMMM Pana Pachonia uważam za najlepszego specjalistę od wydechów w Polsce. Znam go od 89 roku. Robił dla Mnie duzo wydechów i zawsze były takie jak uzgodniliśmy. I to wcale nie głośne. Ale żeby działał wydech i dał jakiś efekt, to koniecznie trzeba dłubnąć silnik , i to w kolejności takiej: wałki, głowica, policzenie , zrobienie wydechu.Efekt 100%. |