Pije olej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie autko ma przejechane 50 tys km i bierze olej, czy to normalne? acha jest to 1,3 mk VII. bierze gdzieś 0.3 litra na 1500km

to nie jest normalne, to nie peugeot 405 co ma wpisane 1l na 1000km w instrukcji

hehe 0.3 to bierze moj szesnastolatek na 3tys Ale z drugiej strony moze ci gdzies cieknie???Np miedzy skrzynia a silnikiem. Sprawdz to

na pewno nigdzie nie cieknie.

Cytat:
2005-01-08 17:55:26, Kielek pisze:
to nie jest normalne, to nie peugeot 405 co ma wpisane 1l na 1000km w instrukcji

serio???

Mojej maszynce dzisiaj musiałem dolać 0,5 l - i tak mniej więcej co 2 tys. km ( 160 tys. przejechane ).

A czy jak rano odpalasz swoja bryczke to kopci? Jesli tak to bys musial sprawdzic uszczelniacze zaworow Pozdro

Nie martw sie mi tez tak pije mam MKVII przejechane okolo 160tys km z tym ze ja mam nieszczelny korek od wleu oleju (nie zauwazylem jak mi gaz zakladali to dotkneli czyms goracym i mam mala nieszczelnosc w tym miejscu gdzie sie stopil korek)...

... a i jeszcze jezdze nieekonomicznie...

KOPCIĆ RACZEJ NIE KOPCI.

Jesli nie kopci to moze juz jest taki urok tego silnika. Moze niepotrzebnie sie martwisz Pozdrawiam

A może jest licznik skręcony ? Może tak naprawde to ma 150 tyś. ?
Jesteś jego pierwszym właścicielem ?

Cytat:
2005-01-08 17:55:26, Kielek pisze:

W nowych Toyotach też tak jest wpisane. Hehe

licznik nie jest grzebany mam go od nowości.