Fiat X 1/9- potrzebne info.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam jakiś książek do w/w najlepiej w wer. online (katalog częsci itp. itd.).

sorry ze nie na temat ale ostatnio po raz pierwszy widzialem w Polsce Fiata X 1/9. To było w Gdańsku, niestety zaluje ze sie spieszylem i nie mialem czasu zagadac z wlascicielem Pytanie: czy ktorys z klubowiczow F&F posiada ten kultowy i piekny moim zdaniem model Fiata??

Grzesiu prosze cie bardzo...
KATALOG Lursena
jeden z najlepszych katalogow...jedne z najwyzszych cen....ja pilnie szukam tylnego/lewego blotnika do x1/9 1500, i maja tam..ale cena! 480 euro!!! no za tyle to ja kupic moge nadwozie do ix'a.

Lechu#...maja, mają...jest ich tu kilka tzn. ixów

No klubowicz to nie jest tzn. to mój szwagier ma takiego X"a i on szuka jakiś książek.

potwierdzam ze po gdańsku śmiga takie autko miałem okazje rozmawiać z właścicielem i nawet odbyłem jazde próbną z simonem_pg niestety nie mam namiarów i nie moge sie spytać apropo materiałów na temat furki....

niestety, a moze wlasnie na szczescie dla nas, autko nie docenione na zachodzie dlatego nadal mozna tam nabyc dobry egzemplarz za małe pieniadze. mozliwe ze to ostatnie chwile gdy te auta chodza tak tanio. podjrzewam ze w dosc nieodleglej przyszlosci ich ceny pojda mocno w gore.
moim zdaniem podobnie będzie tez z 124 Spider

Małe pieniądze???? W dobrym stanie takie autko kosztuje nawet 8tys. euro - a jeszcze kilka lat temu można było dostać egzemplarz do remontu za symboliczną 1 markę. Dobra książka do X jest z Haynesa - w Polsce do kupienia w firmie "Pelta". Jak szukasz jakiegoś zamiennika - zapytaj. Jeżeli będę w stanie podać to napiszę.

blotnik, tylny lewy ,do 1500 ---->>> to potrzebuje

Cytat:
2005-01-08 22:47:13, X-man pisze:
Małe pieniądze???? W dobrym stanie takie autko kosztuje nawet 8tys. euro - a jeszcze kilka lat temu można było dostać egzemplarz do remontu za symboliczną 1 markę. Dobra książka do X jest z Haynesa - w Polsce do kupienia w firmie "Pelta". Jak szukasz jakiegoś zamiennika - zapytaj. Jeżeli będę w stanie podać to napiszę.

dobry egzemplarz Fiata 125p kosztuje w Polsce nawet 12-15 tys złotych, co wcale nie świadczy o tym że po tyle te samochodzy chodzą. zapraszam sprawdzic ceny chociazby TUTAJ. takie ceny to ciagle codziennosc, a do tego czesto trafiaja sie egzemplarze left-hand-drive

a tutaj juz w naprawde dobrym stanie autko KLIK

Haynes Fiat X1/9 Manual 1974 - 1980

lechu . x - blekitny czy poszezony czerwony ?

x w Polsce uchodzi za auto kultowe i wielki rarytas, fakt jest fajny, jezdzila nim maryla rodowicz i takie tam ale mimo jego uroku i dosc egzotycnego wygladu jest to autko dosc popularne{ nie u nas, chociaz xow by sie troche w kraju znalazlo} chocby ze wzgledu na ilosc egzeplarzy i dlugi okres produkcji, kupowac xa w Polsce nie ma sensu bo albo sa pseudoremonty za 15000 albo szroty za 5000{wyjatki tylko potwierdzaja regole} tak ze trzeba wzorem niektorych klubowiczow sobie przytargac baze z reichu...

Cytat:
2005-01-09 15:37:58, jar128 pisze:
lechu . x - blekitny czy poszezony czerwony ?

napewno niebieski (bylo ciemno), ale moze i blekitny byl...

Ja odnośnie pseudo remontu właśnie mu zafundowałem blacharza za 3000 na wsi bo w Krakowie 6000 chcieli wymienił całą podłogę nadkola od pasa w dół po prostu nowy robił to 2 miesiące teraz kończe poszerzenia prototipo motor i skrzynia wyremontoawne 2 lata temu leżą na półce tylko poskładać i tapicer za następne 3000 lakier 1500 reszta to moja robota w sumie jakieś 15000 za remąt i części i 3 lata pracy ale przeżyje następne 30 lat

znam go jest to x kumpla z gdanska ,ktory niedawno wrucil z zagranicy i w koncu mugl wyjechac swoim bolidem .
zdjecie x sprzed kilku lat (w trakcie remontu) mam w moim prof.