Alarm + centralny zamek w E36, mały problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegoś czasu w swojej E36 mam problem. Mianowicie po dłuższym postoju z wyłączonym silnikiem nie mogę zamknąć centralnego z pilota autoalarmu. Alarm się aktywuje ale nie zamyka centralnego. Dopiero po zapaleniu silnika jest OK. Ale po dłuższym postoju na zgaszonym silniku znowu. Może miał ktoś podobny problem?

moze poprostu slaby akumulator a na wlaczonym silniku jest caly czas doaldowany i dlatego zamyka

Cytat:
moze poprostu slaby akumulator a na wlaczonym silniku jest caly czas doaldowany i dlatego zamyka

niemożliwe skoro odpala silnik to centralny też by zamknął chiba podjedź do mnie to zbadamy temat w sumie nie masz daleko

Cytat:
moze poprostu slaby akumulator

Akumulator jest nowy, kupiony w lipcu. Raczej odpada, bo centralny się otwiera nawet po dłuższym postoju, ale już zamknąć się nie chce. Trzeba odpalić silnik, nawet na chwilę i przez pewien czas jest OK.

Mam wrażenie że szwankuje mi tak od momentu jak odebrałem auto po pobycie w warsztacie. Może ktoś się tam bawił alarmem i coś przeprogramował? A niestety nie wiem co mam za alarm i nie mam do niego żadnej dokumentacji (został mi po poprzednim właścicielu).

Cytat:
w sumie nie masz daleko

Dzięki ale raczej trochę daleko, jestem z Północnego Mazowsza.