Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-26 00:21:48 Być może immobilizer
|
![]() rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-12-28 14:33:49 Witam,
coby na forumie nie smiecic, podepne sie pod watek, bo i temat pasuje ![]() Wczoraj w nocy zajechalem sobie na stacje paliw coby napoic stadko, po czym odpalam i ... nic!!! ![]() ![]() Kopułka, palec, czujnik Halla, przewody WN - nowe (500 km), świece ok 15000km. Wykręciłem świece i się troche zmartwiłem: pierwsza (od strony aparatu zapł.) sucha, trzy pozostałe mokre od oleju ![]() ![]() Silnik zaskoczył jakby nigdy nic, od pierwszego razu ![]() ![]() ![]() Rano odpalił normalnie, dojechałem do Warszawy (silnik pracował jak nowy). Pod sklepem zgasiłem go na 3 minuty i powtórka z rozrywki ![]() ![]() Dojechałem do pracy zgasiłem maszynę, poczekałem 5 minut, odpalam - chodzi bez problemu. Zgasiłem poczekałem 10 minut, odpalam - chodzi bez problemu. KUŹWA CO JEST !!! Opowiedziałem o tym mechanikowi który serwisuje renówkę kolegi (nie p. Sławek) i ten zawyrokował: uszczelka pod głowicą, ale: - oleju schodzi 1l/10 tys. km - płynu schodzi ok 0,5l/miesiąc (tj 3-4tys km) - brak dymienia z układu wyd. (tylko para wodna, gdy jest zimny) - nie zauważyłem żadnych wycieków na zewnątrz - płyn i olej czyste Gość wyskoczył z kwotą 1000pln ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ludzie czy to naprawdę aż tak poważnie wygląda ?!?!? Mam 117000 przebiegu i leję max life, w chłodnicy jest glicerol (czy coś takiego). Jak wymieniałem pasek rozrządu przy 76000 km to w serwisie stwierdzili, że pompa jest nowa. HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! HELP!!! |
![]() rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-12-28 14:44:41 ups kliknęło mi sie dwa razy, sorki ![]() |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-12-28 14:52:05 Nie wiem, czy pomoże, ale miałem podobny przypadek w Fabii. Jak się silnik rozgrzał to mogiła. Po jakimś czasie było OK i chodził długo aż się go nie wyłaczyło. Przyczyną był walnięty czujnik temperatury płynu chłodzącego. Po prostu nie podawał odczytów i komp dawkował paliwo jak na zimny silnik. Efekt oczywisty - zalanie.
I pytanie pomocnicze - wskaźnik temp silnika działa Ci prawidłowo? |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-28 15:07:57
Na wszelki wypadek dodam, że są dwa czujniki płynu chłodzącego - jeden dla silnika, drugi do wskaźnika na desce. |
![]() papciak espero 1.8 gdansk | 2004-12-28 15:54:41 tak dziala prawidlowo.... |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2004-12-28 16:02:16
Aha, a w Skodzie był tylko jeden i jak padło to wszystko. Dlatego, na początek sprawdziłbym jednak ten czujnik... |
![]() rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-12-29 11:46:15 DeeJay, dlatego też pytam na forum, bo gość mnie zwalił z nóg.
Przy przeciekaniu usczelki do cylindra, przy rozruchu powinienem mieć z tyłu białą chmurę (tak miałem przynajmniej w poldusiu), a dziś rano NIC. Nawet odrobiny pary wodnej (bolid stał w garażu). Tempertura na desce w normie (jak zawsze tuż poniżej dolnej kreski). Gdzie są oba czujniki (wiem o tym przy silniku)?? AAAAAAA, zapomniałem mam roczną instalkę gazową podciśnieniowa z attuatorem, i kompem. Serwisowana i regularnie czyszczona - ostatnio 3500km temu (elektrozawory - w reduktorze i przy filterku - przesmarowane, wymieniony filterek, mieszanka w normie). Podobno coś takiego się dzieje jak reduktor nie odcina gazu i przy rozruchu silnik dostaje oba paliwa?? Jak to sprawdzić?? Na gaz przełącza się automatycznie przy 30st cels. Brak możliwości odpału na gazie. Na instalce zrobiłem 33500 km. Ps. Sorry Papciak, że podpiąłem się pod Twój wątek bez pytania ... jakbyś się gniewał ![]() |
w63b Koszalin | 2005-01-06 17:49:15 Nie chce zapalić - to może być:
-zapchany filtr paliwa, -zapchany filtr paliwa w baku, -paliwo słabej jakości, -przebicie na pzrewodach w.napięcia, -niesprawna pompa paliwa -itd,itp. ![]() |
![]() rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2005-01-09 21:43:19 Rozwiązanie tego problemu okazało się dużo prostsze. W dolocie jest zamontowana klapka przeciwwybuchowa (metalowa obejma z gumową opaską). Otórz ta guma przesunęła się (nie mam pojęcia jak ![]() ![]() ![]() Po poprawieniu gumki ![]() ![]() ![]() ![]() To chyba kolejny dowód, że odpowiednia gumka na odpowiednim miejscu to podstawa ![]() ![]() ![]() Dzięki wszystkim za pomoc i jak najmniej problemów z gumkami (gzieby się nie znajdowały) ![]() |