[125p]jak opuścic światła mijania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak opuscić swiatła mijania?? chyba troche dupa mi obsiadła, nie wiem od czego, te pokrętełka pod maską są oluzowane i raczej nie działają, próbowałem je dzis opuscić odkręcajac klosz i podkładajac gume na górze ale raczej nie zdało to ogzaminu, jak wracałem do miasta co drugi samochód mrygał długimi że go oslepiam, są za wysoko, jak je można opuścić w dół?! pomózcie!

A próbowałeś wyregulować wkrętami, które widać po zdjęciu ramki osłaniającej światła?

te wkręty są zjechane że nie idzie ich odkrecić ani dokręcić, nie ja je tak zjezdziłem tylko tak było(poprzedni właściciel), jest pewien luz i można przekrecić ramke od reflektora, ale dokrecić nie da rady

Nie będzie łatwo, ale powinny się odkręcić. Popsikaj np. WD 40 żeby trochę puściło, a potem jak nie da rady odkręcić śrubokrętem, to weź "morsa". Tylko wcześniej zdejmij ramkę i reflektor (skoro mówisz że da się przekręcić ramka).

no a jesli odkręce te srubki, to wtedy będe regulował tak ze na dole dokręce a na górze bedzie luzno? zda to egzamin?

Nie przesadzasz troszkę ??? co jak co ale ustawienie świateł na stacji kosztuje raptem 10 - 15zł...

no chyba że masz wzornik na ścianę albo maszynkę to badania snopu...

a co do śrubek: WD-40 a jak nie pomoże to wiertarka... te śrubki są do dostania w każdym sklepie... wiem bo jak przerabiałem swoje lempy na wersję z wymianą żarówek od strony silnika to od razu wymieniłem wszystkie wkręty regulacyjne... koszt w sumie symboliczny...

Najlepiej jakbyś sprawił sobie nowe śrubki, żebyś mógł wkręcać i regulować śrubokrętem. Można kupić takie śrubki.

a nie mozna poprostu przestawic tych dzwigienek ktore sluza do opuszczania swiatel przy pelnym obciazeniu auta?

ale o to chodzi że te dzwigienki sa obluzowane i raczej nie działają, bo swiatła dalej swiecą w niebo co prawda jutro niedziela ale zamkne sie w garazu i coś pokombinuje a jak nie to w poniedziałek pojade z tym do fachowca tylko jak wszytko jest pordzewiałe albo nie działa to ciekawe czy fachowiec to ustawi

Cytat:
2005-01-08 20:22:08, Samael pisze:
a nie mozna poprostu przestawic tych dzwigienek ktore sluza do opuszczania swiatel przy pelnym obciazeniu auta?

to ja mam jakies dzwigienki do regulowania swiatel? gdzie one sa

nie kazda lampa ba dzigienki.
w lampie masz dwie sroby po boku -regulujesz swiecenie prawo lewo
i na gorze regulujesz gora dol.
ja musialem wymienic cale lampy na iinne bo srobkami to sobie moglem krecic a to i tak nic nie dalo...
sprobuj odkrecic cala lampe wykrecic srobke regualcyjna ta gora dol i sprawdz czy lampa wogole sie reguluje do tego celu uzyj rak
moje byly pordzewiale i zapieczone. ale teraz wymienilem na nowe i reguluje sie super

Cytat:
2005-01-08 18:55:36, Chrostek pisze:
jak opuscić swiatła mijania?? chyba troche dupa mi obsiadła, nie wiem od czego, te pokrętełka pod maską są oluzowane i raczej nie działają, próbowałem je dzis opuscić odkręcajac klosz i podkładajac gume na górze ale raczej nie zdało to ogzaminu, jak wracałem do miasta co drugi samochód mrygał długimi że go oslepiam, są za wysoko, jak je można opuścić w dół?! pomózcie!

wyjmij sprezyny z przodu upier**ol 3 zwoje i wsadz spowrotem, powinny swiecic dobrze

hehe spoko stasiu, ja to utne i rozpierdol* wszytko do reszty, to naprawde pomoże czy świrujesz?

Cytat:
2005-01-09 05:28:13, stasiu pisze:
wyjmij sprezyny z przodu upier**ol 3 zwoje i wsadz spowrotem, powinny swiecic dobrze

ale po co tak brutalnie ja wsadzilem dohc, tez pomoglo

swiatła ustawione i nie ma problemu, w szkole na warsztatach mi ustawili za darmo, wszytkie sróbki nowe