[Gaznik] - różne typy - informacje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie:otoz posiadam gaznik o oznaczeniu WEBER 36 DCNVH 7/101 OH.Bardzo ciekawy gazniczek z przepustnicami otwierajacymi sie rownoczesnie(sa dwie gardziele).Nie wiem od czego to diabelstwo moze byc.

Jako ciekawostke moge dodac ze znajomi montowali to do DF-a,wykop mialo niesamowity tylko nie mogli gazu wcisnac do "dechy" bo silnik dostawal za duza ilosc paliwa i zalewal sie.Jesli ktokolwiek wie od czego moze byc ten gaznik niech mi pomoze.Z gory dzieki

Opisy Weberów

Na podstawie TEJ strony podobny gaznik tylko 11/100 był w Talbocie/simce 1300 GT
i nówka kosztuje 75 funtów podczas gdy 34dchd do fso kosztuje 160

BTW. >
Tutaj są ładne fotki 124 spider i 125 coupe.

Dzieki Nomadku jak nie wiem co .Wlasnie tej stronki szukalem i nie moglem znalezc.

Weber 34ADF15 250

Dostałem od szwagra gaznik jak w temacie. Gaznik "podobno" pochodzi z argenty 1,6 - tyle stwierdzil szwagier. Z tego co wygooglowalem gaznik ten pochodzi z 132 lub 131 Sport.

Czy oplaca sie zalozyc cos takiego do poldka 1,5? Moj oryginalny ma problemy z działaniem na benzynie, wiec moge albo grzebac przy orginalnym lub zalozyc tego webera.

Gdzie mozna dokupic membrane do mechanicznej pomki ktora znajduje sie w tym gazniku (ta ktora jest jest w kiepskim stanie, cieknie).

Jakie macie opinie na ten temat ?

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-03-17 11:54:18 ]
[ powód edycji: Redagowałem wskutek sklejenia wątków ]

ciekawy pomysł

ale chyba taniej i łatwiej jest zreanimować orginalny gaźnik

Cześć Kolego
Ten gaźnik pochodzi z fiata 132 2.0, tudzież 131 Racing. Posiada automatyczne ssanie. Zestaw naprawczy do tego gaźnika można dostać w Warszawie.

bardzo dobry gaźnik. mam taki w mojej ladzie. jakie masz w nim dysze???

To musi ładnie brzmieć