| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ROMANEK BMW 850i E-31 PISZ | 2005-01-13 11:41:44 to oczywiste ze trzeba odkecic go najpierw ale gdzie które sruby?,na alternatorze zamocowane sa przewody - jak je zdjac bezpiecznie,czy aby go calkowicie wyjac trzeba wyciagac go od dołu (co jest jednoznaczne z wymontowaniem pompy wspomagania?czy odkrecowy wyjdzie gora?) |
Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2005-01-13 14:54:55 hej ja wyjmowałem w 520 benzyna i nie sprawia to jakiś większych problemów, ale nie wiem jak jest u ciebie umiejscowiony. Przewody to na pewno trzeba odkręcić. A w Piszu jest zakład gdzie chłopaki znają się na BMW. Na wylocie na Orzysz po lewej stronie jest bar i w tym samym podwórku warsztat, a jak masz padnięty alternator to znam bardzo dobrego gościa który tym się zajmuje i zna się na rzeczy, a poza tym jest zaje.... tani mnie za wymiane szczotek i komutatora( chyba) skasował 75 zł i chodzi jak noowy. POZDROWIENA |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-01-13 19:26:25
komutator to element niewymienny, chyba że z całym wirnikiem. biorąc pod uwagę że wymiana szczotek to 5 minut to nie tak tanio zapłaciłeś, ciekaw jestem jeszcze co poza tym ci naprawił. pozdrawiam |
Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2005-01-13 21:21:42 marcin w moim alternatorze sa szczotki wmontowane w takie małe cudo które kosztuje 75 zł(w komplecie). A on to rozebrał i wymienił mi same szczotki. więc myśle że to niedrogo. W innym zakładzie powiedzieli mi żebym kupił u nich alternator za 600 zł i oddał stary za 100 więc 500 zł to raczej więcej. |