Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-01-18 17:54:06 lub gdzie znajdę nr koloru w swojej lantrze
chcąc odnowić spojler na kolor nadwozia natrafiłem na problem numeracji koloru , na tabliczce podszybia jest pozycja COLOR a pod nią koreański "krzaczek" ![]() zaznaczam :odpowiedzi że SREBRNY będą jakby nie pełne ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-01-18 19:30:29
Nie dobieraj koloru wg numeracj z tabliczki znamionowej, bo będą różnice w odcieniach (lakier z czasem się starzeje i płowieje). Odkręć klapkę wlewu paliwa i daj do dorobienia, to pewniejszy sposób by dobrać identyczny kolor. |
![]() zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-01-18 21:30:53 ja dobieram wg numeru ( a właściwie literówek). tylko robię to w standox'ie. lakiery używane fabrycznie ( przynajmniej przez hyundaia) nie mają prawa zmienić się pod wpływem warunków atmosferycznych. wystarczy przepolerować auto i wracamy do stanu pierwotnego. pod warunkiem ,że auto nie bylo lakierowane w międzyczasie "bóg wie czym". dla przykładu: lakierowałem pół ponego z 93 roku bez korekty i nie ma śladu.( lakier TD - czerwony). oczywiście metaliki są bardzo trudne do odtworzenia (chociażby sam sposób kładzenia bazy). ale tu nie ma rady. trzeba po prostu cieniować na sąsiednich elementach. |