Jak ubezpieczacie swoje Espandryle?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Myslac o zakupie Espandryla mysle tez o ubezpieczeniu.
Znalazlem oferte MiniCasco PZU:
http://e-insurance.pl/komunik/minicasc.htm
Wydaje sie byc do rozsadna - czesci do E. sa tanie -
nie ma chyba sensu placic 10% wartosci auta rocznie.
MiniAC zabezpiecza przed kradzieza i skasowaniem auta
(co chyba najwazniejsze).
Wada jest to, ze auto moze miec max 8 lat niestety...

A moze wogole olewacie AC?
Zastanawiam sie czy duzo kradna Espandryle?

q

Oszczędzać Kolego nie ma co. Bo zdarza się, że przychodzi taki czas choćby niewielkiej stłuczki i człek się budzi w ręką w nocniku.
Pozdrawiam
P.S.
Mam polisę w PZU i nie narzekam jak do tej pory.
Po ostatnim wypadku szybko wypłacili mi odszkodowanie i było OK.

Ja mam wykupione OC i AC w pakiecie w LINK4. Płacę za to coś koło 850zł rocznie (max zniżek, Warszawa)

Ja mam OC, AC, KR Assistance wszystkie funkcje jakie sa mozliwe nawet felgi i radio mam ubezpeczone

ja mam w TRYGU z max zniżkami płacę ok 700pln (jest tak sobie, trochę długo czeka się na oględziny i uzanie szkody) - oczywiście pełne AC (nawt się nie zastanwaiaj - walną ci autko i bedziesz tyle kaski do tyłu), także nie baw się w jakieś AC mini - będziesz miał stłuczkę i każda pierdoła kosztuje fortunę (ja ostanio miałem do wymiany klapę tylną, wzmocnienie zderzaka,blendę, prostowanie podłogi +lakierowanie wszystkiego i zderzaka oraz robocina) wiesz ile wyszło... 2800 pln oczywiście bezgotówkowo

Ale wszyscy macie maksymalne znizki. Ja (ojciec tak naprawde) nie mialem ciaglosci od paru lat w AC i teraz jak zapytalem o AC to pani powiedziala mi, ze wyjdzie mnie to jedynie jakies 1700zl... Na OC mam wszystkie znizki. Wiec wcale nie jest tak rozowo jak sie moze wydawac

Jestem w samopomocy, cały pakiet (oc, ac, nww) ok 1200 zyli

A ja jestem w Generali i cały pakiet 1150 zł - (AC od 13500 zł)
Auto z 99, silnik 1.8 a zniżki chyba tu nie mają znaczenia przy pakietach.

... a zapomniałem dodać, że w PZU miałbym zapłacić 2400 Nieźle

NIe mogę się z Tobą Plump, że taką kwotę PZU wyliczyło za ubepieczenie espero. Mnie wyszło dużoooooo mniej.
Cytat:
2005-01-08 15:53:47, plump pisze:
... a zapomniałem dodać, że w PZU miałbym zapłacić 2400 Nieźle

Poczekajmy na Cezariusza, a dowiemy sie duzo o ubezpieczeniach w PZU

Ja za Ac w ubiegłum roku za moje espero płaciłem 640PLN z max zniżkami !! wiec chyba niema lepiej OC niecałe 400 PLN ale to chyba niema dużej różnicy

OGÓLNIE POLECAM WSZYSTKO TYLKO NIE LINK4 ich to trzeba się bać na drodze !!!!

Raffsa

Bez zniżek nie ma co liczyć - w W-wie. Bez względu na ubezpieczalnię wychodzą jakieś nieziemskie kwoty. Ja esperaka miałem ubezpieczonego w samopomocy, bo tylko oni dawali rok temu pakiety na samochody powyżej 5 lat. Trzeba jednak należeć do jednej z grup zawodowych, które oni wyszczególniają.
Asterkę ubezpieczyłem w pzu, bo oni dają pakiety do 5 lat.
I czekam na bezwypadkowy staż....
Pozdr. P.

Panie i Panowie

nie sztuka jest zaplacic za ubezpieczenie, sztuka jest zaplacic i byc pewnym ze sie odbierze odszkodowanie w zadawalajacej kwocie.

nie wiem moze jestem staromodny ale jakos nie trafia do mnie ubezpieczanie wirtualne(Link4), a z opinii zaslyszanych od ludzi odszkodowania tez sa w wiekszosci wirtualne niestety.

Cytat:
Ja mam wykupione OC i AC w pakiecie w LINK4. Płacę za to coś koło 850zł rocznie (max zniżek, Warszawa)

ciekawe za jaki zakres ubezpieczenia
inne firmy podejzewam rowniez sa w stanie zrobic ubezpieczenia za takie pieniadze.
Wszystko rozbija sie o zakres ubezpieczenia i znizki.
Plump jesli nie masz znizek a agent dal ci najwyzszy zakres ubezpieczenia to OC+AC+NW moglo tak wyjsc

na temat MiniCasco nie bede sie wypowiadal bo to za mlody produkt i obarczony wadami wieku dzieciecego chociaz w przypadku esperynek gdzie walniecie przodem powoduje szkode calkowita jest to jakies wyjscie
ja osobiscie mam pelny zakres AC zawsze mialem i zawsze bede mial

na znizki niestety trzeba zapracowac , ale jak ktos tak jak ja zaczynal od trabantow i kredensow placenie AC to teraz mam lekko
natomiast mlodzi nie maja znizek a maja samochody o jakiejs wartosci no to niestety trzeba placic

pyrekcb
PZU daje dla opla pakiet na 6 lat

Ja to mam przerombane...
AC nigdy nie miałem (brak zniżek), Brak zniożek na OC (dzwon w w kwietniu) a esperal skończył w sierpniu ub.r 8 lat. Tylko się pochlastać albo jeździć 20km/h, żeby go nie rozbić...

Z tego co wiem PZU daje pakiet na Opla do 6 lat ale to jest pakiet na AC i NW i do tego dochodzi OC (kumpel miał w wakacje przygody z ubezpieczeniem Astry '99)
Co do mnie, to ubezpieczam się od 4 lat w pełnym zakresie, czyli jakieś zniżki mam. a zwyżek za wiek, czy jakieś szkody nie mam.
Wiem też, że w Krakowie np są inne stawki niż np w pobliskich miasteczkach, chyba ze względu na natężenie ruchu.
Dzwoniłem do link 4 i tam też wychodziło coś od 1800 do 2400 w zależności od tzw wykupu własnego.

Plump
nie wiem jak Ci ten gosciu liczyl ale ja liczylem teraz od 13500 twoj samochod i samo AC wyszlo mi 1172 w pelnym zakresie
nie wiem jakie sa stawki OC dla krakowa ale AC liczylem po stawkach krakowskich
OC macie dosc drogie ale tansze niz WAWA z tym ze nie musisz oc bra c w PZU

no super! a OC 1222 przy mojej pojemności
Czyli razem prawie 2400
Tak jak pisałem przecież
Oc najtaniej było właśnie w Generali i to taniej o 700 Pogięło te firmy, żeby taka różnica.
Zaznaczę jeszcze, że w tamtym roku płaciłem w PZU coś koło 1100 za cały - jeszcze wtedy - pakiet bo (do 5 lat autka) od 14000 w przypadku Auto Casco - nie sądzę żeby moja agentka miała jakieś inne albo źle liczone stawki, bo wcześniej pytałem w innym oddziale PZU i było tak samo.

Ja miałem kombinowane (teraz mam tylko OC):
OC w samopomocy
AC w PZU
i tak wychodziło taniej niż wszystko w PZU nawet po uwzględnieniu maks zniżek i ulg za kontynuację i pakiet.

Cytat:
2005-01-09 22:08:46, rafau pisze:
Ja miałem kombinowane (teraz mam tylko OC): OC w samopomocy AC w PZU i tak wychodziło taniej niż wszystko w PZU nawet po uwzględnieniu maks zniżek i ulg za kontynuację i pakiet.

ja mam oc +ac w pzu razem 1130pln. Zobaczymy ile mi podniosa po tym jak moja siostra przykasowała mi esperynke