Kodowanie 6000 !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poczytałem troszkę w archiwum i w wielu postach mowa jest o tym, że jak dłuższy czas radio nie jest podłączone do zasilania to po podłączeniu nalezy odczekać jakiś czas by móc wpisać kod radia...mowa tu jest o starych 2014 czy coś tak jakoś...czy ta sama zasada może tyczyć się 6000

Jesli mrygaja ci 4 kreski to musisz przekrecic kluczyk na zaplon odczekac 30 min i po tym czasie mryganie ustaje i mozesz wpisac kod. ale warunek ze zaplon i 30 min Ja tak mialem po zlym wpisaniu kodu. zobacz moze to ci pomoze .
powodzenia

.. niop ... to tez jest myśl .....

Cytat:
Jesli mrygaja ci 4 kreski to musisz przekrecic kluczyk na zaplon odczekac 30 min i po tym czasie mryganie ustaje i mozesz wpisac kod. ale warunek ze zaplon i 30 min

...a jak nic nie miga tylko świeci się dioda w miejscu na panel

.. własnie sobie przypomnialem że mam do radia fordowskiego instrukcje .... jak bede w domu to popatrze ..... może coś pisza na temat tej diody .....

Chyba bez serwisu się nie obejdzie niestety ........a powiedzcie mi coś, schemat podłączenia 5000 i 6000 jest taki sam no bo 5000 ma moc wyjściową 4x20 a 6000 dwa razy tyle...może czegoś brakuje

.. jak bede w domu to popatrze .....

Dzięki Miłosz

Tjmdm - wyjscia beda takie same, moc nie ma znaczenia. Natomiast tak jak pisalem na gg, to moze byc rpblem polaczenia panela z radiem.

Cytat:
polaczenia panela z radiem

ale chodzi tu o ten panel sterowania połączony wewnątrz radia a nie o sam ten mały zdejmowany panelik

.. niestety ..... w instrukcji nic niee pisze na temat diody ..... a jak podłączysz radio i właczysz świetła to czy podświetlenie radia się włącza .....

Cytat:
a jak podłączysz radio i właczysz świetła to czy podświetlenie radia się włącza

nie sprawdzałem

Hej ludziska, instrukcja mówi zę 10 razy błedny kod wprowaqdzasz i swrwis odblokowije jak masz papiery na radio.......

czerwona dioda w radyjku miga jak nie panela ( bo i tak jej pod panelem nie widać )

5000 to kaseta a 6000 to CD nic poza tym się nie różni w obsłudze.
Panele są zamienne blaszkowe.

Achhh a ja musiałem swoje drewniane 6000 sprzedać

A czy 10 krotne wprowadzenie błednego kodu wiąze się z tym, że nie można włączyć radyjka

Cytat:
2005-01-12 16:56:58, tjmdm pisze:
A czy 10 krotne wprowadzenie błednego kodu wiąze się z tym, że nie można włączyć radyjka

Of hOpla Cors'e

tak i macheniorek się podpina do "erproma" i mu robi resecik i radyjko budzi się i nic nie pamięta

Cytat:
tak i macheniorek się podpina do "erproma" i mu robi resecik

...eeeeeee...jooooo

Wait wait, z tego co wiem, to wyswietla wtedy na wyswietlaczu "Locked 10" - co oznacza 10 krotnie blednie wprowadzony kod.

Tjmdm, chodzi o to, ze moze sie nie wlaczac, bo moze cos byc z panelem nie tak - tym zdejmowanym. Slaby styk, albo cos z nim nie tak, skoro mruga ta dioda. Bez niego nie wlaczysz przciez radia. Czlowiek chce pomoc, a Ty z jakimis buzkami zdenerwowania.

.. niop .. taak ... ale wtedy masz info o blokadzie na wyświetlaczu ...... a tu nic ..... niee wstaje ....

Panowie bez nerwów zdenerwowany to mogę być ja bo "gówno" kupiłem i teraz mam problem...po kolei...radyjko dostałem bez kodu i panela...kod dostałem od Radka...dziękuję jeszcze raz a panel mam od mojego 5000 ...6000, którą kupiłem po podłączeniu zasilania daje znak życia w postaci świecącej się diody w miejscu w którym wkładamy panel...jakiekolwiek próby włączenia spaliły na panewce...cisza, nic nie działa, nic nie świeci...wracam jeszcze do diody...w 5000 po podłączeniu zasilania dioda miga !!! w 6000 świeci jednostajnym światłem...już tu coś jest nie tak ...po zdjęciu osłony na płytce nie widać żadnych przepaleń, nic nie śmierdzi, wewnątrz gdzie można zajrzeć wszystko wygląda oki...........ale tylko wygląda...to tak w skrócie...jutro poszukam jakiegoś serwisu to może mi pomogą a jak nie to jest KTOŚ z klubu kto chce mi pomóc i za to bardzo dziękuję

Zaraz poszukam na elektrodzie, moze cos znajde.