318 IS problem z cieplym silnikiem..:((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam 318 is z 90 roku...silnik m42..problem wystepuje na rozgrzanym silniku..zapalam ...jedynka -delikatnie przyspieszam -dwojka dlawi sie ...wciskam gaz do dechy i po chwili szarpnie i dalej pracuje normalnie (gdy nie daje gazu to silnik gasnie) ...to jest troche nienormalne zwlaszcza na miescie gdy zapalam rozgrzany samochod musze ruszac z piskiem zeby nie zgasl;/ (juz mialem nieprzyjemna sytuacje gdy samochod zgasl na skrzyzowaniu przy lekkim ruszeniu;/). co sie dzieje?na zimnym wszystko ok. czy to wina przewodow? nie mam instalacji gazowej. cala bemka jest oryginalna..bez zadnych udziwien typu tuning...i przebieg 250tys
prosze o wyrozumialosc bo jestem poczatkujacym i 318-stka to moje pierwsze bmw;]
pozdro dla wszystkich posiadaczy m42 eh..

niestety nie jestem w stanie ci pomóc. Ale mam do Ciebie prośbę, ile dałeś za ten samochód i gdzie kupywałeś(import, komis, giełda...)?? pzdr

... a wolne obroty sprawdzałeś ?

no wlasnie to jest sprowadzony samochod ..na zimnym silnik pracuje jak marzenie...na cieplym jak zapale obroty troche faluja...i gdy ruszam to silnik sie dlawi..trzeba niezle przywalic w gaz i jechac jakies 15m depczac do dechy i po chwili jest okej silnik pracuje normalnie...zawsze tak sie dzieje na poczatku gdy zapalam silnik.

ehh...to jest meczace;//

[ wiadomość edytowana przez: rideTHEligthning dnia 2005-01-14 13:48:32 ]

Cytat:
ehh...to jest meczace;// font>

Nie tylko dla Ciebie, dla silnika też, dziwie się, że wogóle tak jeździsz, a nie pojedziesz do mechanika i nie sprawdzisz co jest. Pojeździsz jeszcze trochę tak depcząć i zapłacisz podwójnie(jak dobrze pójdzie) pzdr