mam 318 is z 90 roku...silnik m42..problem wystepuje na rozgrzanym silniku..zapalam ...jedynka -delikatnie przyspieszam -dwojka dlawi sie ...wciskam gaz do dechy i po chwili szarpnie i dalej pracuje normalnie (gdy nie daje gazu to silnik gasnie) ...to jest troche nienormalne zwlaszcza na miescie gdy zapalam rozgrzany samochod musze ruszac z piskiem zeby nie zgasl;/ (juz mialem nieprzyjemna sytuacje gdy samochod zgasl na skrzyzowaniu przy lekkim ruszeniu;/). co sie dzieje?na zimnym wszystko ok. czy to wina przewodow? nie mam instalacji gazowej. cala bemka jest oryginalna..bez zadnych udziwien typu tuning...i przebieg 250tys prosze o wyrozumialosc bo jestem poczatkujacym i 318-stka to moje pierwsze bmw;]
pozdro dla wszystkich posiadaczy m42 eh..
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory
no wlasnie to jest sprowadzony samochod ..na zimnym silnik pracuje jak marzenie...na cieplym jak zapale obroty troche faluja...i gdy ruszam to silnik sie dlawi..trzeba niezle przywalic w gaz i jechac jakies 15m depczac do dechy i po chwili jest okej silnik pracuje normalnie...zawsze tak sie dzieje na poczatku gdy zapalam silnik.
ehh...to jest meczace;//
[ wiadomość edytowana przez: rideTHEligthning dnia 2005-01-14 13:48:32 ]
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory
Nie tylko dla Ciebie, dla silnika też, dziwie się, że wogóle tak jeździsz, a nie pojedziesz do mechanika i nie sprawdzisz co jest. Pojeździsz jeszcze trochę tak depcząć i zapłacisz podwójnie(jak dobrze pójdzie) pzdr