Parownik...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,sorki że zaczynam nowy temat ale to ważne bo w sobote wyjeżdżam i potrzebuje pomocy! Siadły mi membrany w parowniku czy może wiecie gdzie takie dostać?Mam jednego gościa u mnie w mieście i ma taki tylko jeden zestaw naprawczy ale krzyknoł sobie za niego 120zł, czy to normalna cena? Może wiecie gdzie w krakowie albo okolicach dostać taniej zestaw naprawczy do podcisnieniowego parownika LOVATo? Wielkie dzięki za pomoc,to dla mnie bardzo wazne!!!!!!

Cena prawie dobra Ale zastanów sie czy ci sie opłaci. Regeneracja pod warunkiem ze kupisz oryginały moim zdaniem nie ma sensu.Jesli zrobiłeś na tym parowniku ponad 70000 to do kosza. Oszczednosci zadne bo zaraz poleci cos "innego". Koszt nowego 250 zł wiec sam zdecyduj. Dawniej sie to robiło bo byly inne ceny.Jutro piątek
Ale jaja

Cytat:
2005-01-06 19:58:34, iquest pisze:
Cena prawie dobra Ale zastanów sie czy ci sie opłaci. Regeneracja pod warunkiem ze kupisz oryginały moim zdaniem nie ma sensu.Jesli zrobiłeś na tym parowniku ponad 70000 to do kosza. Oszczednosci zadne bo zaraz poleci cos "innego". Koszt nowego 250 zł wiec sam zdecyduj. Dawniej sie to robiło bo byly inne ceny.Jutro piątek Ale jaja

A Tu masz artykuł - nawet mojego skromnego autorstwa

Właśnie miałem polecic twoj artykuł, ale widze ze sam podjołeś decyzje.W jednosci siła

Poleci zaraz coś innego????? Tzn,CO???? Jeśli wymienie mwmbrany,gumki itp. to co ma polecieć???? Gazownie mam od 2 i pół roku,zrobione mam na niej 150000km,i dopiero teraz padła!!!!!!!! gdzie moge dostać taki zestaw naprawczy tylko taniej bo nie zamierzam za nowy parownik dawać 250zł bo moim zdaniem to niema sensu bo co ma sie zepsuc w obudowie hehe!!!!!!!!Dzieki za pomoc!!!!!!

Cytat:
2005-01-06 22:34:05, Red_Baron pisze:
Poleci zaraz coś innego????? Tzn,CO???? Jeśli wymienie mwmbrany,gumki itp. to co ma polecieć???? Gazownie mam od 2 i pół roku,zrobione mam na niej 150000km,i dopiero teraz padła!!!!!!!! gdzie moge dostać taki zestaw naprawczy tylko taniej bo nie zamierzam za nowy parownik dawać 250zł bo moim zdaniem to niema sensu bo co ma sie zepsuc w obudowie hehe!!!!!!!!Dzieki za pomoc!!!!!!

moze na allegro beda zestawy, ale kupuj TYLKO ORYGINALNE LOVATO a nie oryginalne inaczej... artykuł Arbitra dobrze o tym mówi link w postach niżej (czy wyżej, zależy)

Jesli mam byc szczery to zmieniłem membrany chwilę przed napisaniem artykułu przez Ramzesa. Gdybym go przeczytał to pewnie bym sie nie zabrał za to ze względu na ilość obcobrzmiących terminów (= potencjalnych problemów). Tymczasem jest to rzecz banalna - wyjąć stare, włożyć nowe z użyciem odrobiny zdrowego rozsądku. Membrany miały ze 4-5 lat, nowozakupiony zestaw zwał się LOVTEC i zapewniano mnie, że to to samo co LOVATO. I od czasu wymiany minęło ok 1,5 roku i na razie wygląda na to, że rzeczywiście specjalnej różnicy nie ma.

No ja jestem w trakcie wymiany (moj parownik lezy rozkrecony a jezdze na pozyczonym)
Nie polecam parownika ZAVOLI podcisniowego bo dostepnosc czesci do niego jest praktycznie ZADNA .
Znalazl sie kolo, ktory chce mi to sprowadzic za 150PLN. W takim wypadku podziekowalem panu i wole kupic nowe LOVATO. Mam taki w Zuczku, ma 10 lat, 100kkm i pierwsze membrany

--
pozdrawiam
Krzysiek Rogala

W krakowie części do instalacji gazowych można kupić w hurtowni na ulicy Cystersów 21.Moge podać również telefon do nich.
Narazie.