ABS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam wszystkich,

od 3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem białego kombi, rocznik 2000 Wszystko jak na razie jest super, mam jednak jedno pytanko: od kilku dni na desce rozdzielczej, lampka z ikonką ABS nie gaśnie. Czy na pewno oznacza to, że ABS się uszkodził ? Może coś tylko z czujnikiem ? Czy ktoś miał podobny problem ? Czy naprawienie czegoś takiego jest mocno problematyczne ?

pozdrawiam wszystkich !!

jezeli ci swieci cały czas to oznacza ze nie działa abs, w ktorym momencie ci sie zapala?

Pali się cały czas. Po prostu nie gaśnie.
A powinien gasnąć po kilku sekundach od uruchomienia stacyjki.

Cytat:
2005-01-11 14:55:41, mixer2 pisze:
jezeli ci swieci cały czas to oznacza ze nie działa abs, w ktorym momencie ci sie zapala?

Witaj,
też tak miałem
przyczyną był uszkodzony czujnik ABS
przy lewym przednim kole (a raczej jego brak) .

Pozdro
Marcin

to samo miasto, ten sam samochód
dzięki ! tak myślałem, że to może być czujnik, choć przez pierwsze 2 tygodnie działał bez zarzutów (abs też działał).

Cytat:
2005-01-11 15:25:32, k4ml pisze:
Witaj, też tak miałem przyczyną był uszkodzony czujnik ABS przy lewym przednim kole (a raczej jego brak) . Pozdro Marcin

Ja mam czerwonego ,
razem jesteśmy bardzo patriotyczni.

A w ogóle to ostatnio przeniosłem się do Ozorkowa .

Ale też się cieszę, że z łódzkiego tylu użytkowników
najlepszej marki.

Marcin

otórz miałem taki sam problem z ASB-ami i powodem było zawilgocenie złączniki na module ABS, jej przeczyszczenie i osuszenie rozwiązało problem w 100%

super ! dzięki za odpowiedź !

Cytat:
2005-01-11 15:57:49, lewandowski pisze:
otórz miałem taki sam problem z ASB-ami i powodem było zawilgocenie złączniki na module ABS, jej przeczyszczenie i osuszenie rozwiązało problem w 100%