Problemy z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Przeczytalem juz troszke tematow na tym forum zwiazanych z gazem ale wydaje mi sie ze zaden nie odpowiedzial mi na moj problem wiec go opisze i moze ktos bedize mogl pomoc.

Chodzi o rzecz taka :
-odpalam zimny silniczek (bez roznicy czy pale na gazie czy na benzynie) przelaczam go dosc szybko na gaz obroty mam ponizej 1000 silnik sie troche nagrzewa obroty zaczynaja rosnac do okolo 1400 jade dalej (okolo7km) po kilku "rozpedach" do obrotow 3500-4000 i dojezdzie do jakiegos skrzyzowania gdzie juz sie zatrzymuje i wciskam sprzeglo obroty mam 1800-2000 i tak przez wiele kilometrow. Przy wbijaniu "luzu" badz wysprzeglaniu na dluzsza chwile mam takie wysokie obroty sytuacja taka potrafi trwac od momentu startu silnika do zgaszenia nawet przez 50 i wiecej km natomiast gdybym cala historie chcial powtorzyc i zapalic samochod przejechac 10 km (majac oczywiscie te 2000 obrotow) a nastepnie odstawic go na 10 min i znowu zapalic to juz wtedy obroty mam w normie czyli ok 900-1000. Silnik jaki posiadam w essim to XR3i 1,6 105KM na wtrysku

dodam ze na odpalajac i jezdzac na benzynie bez wzgledu na temerature otoczenia nigdy jeszcze nie mialem wiecej jak 1000 obrotow na "luzie"

Pozdrawiam z gory dziekuje za pomoc

Witam.
Od dawna masz gaz? Bo ja mialem cos podobnego, przy wysprzeganiu obroty nie spadaly mi ponize 1500 obrotow. Pojechalem do stacji gdzie zakladalem a powiedzialem co jest. Oni pokrecili cos jedna srubka i powiedzieli ze teraz bedzie lepiej. Fakt troszke lepiej ale obroty i tak sa w granicy 1200 obrotow. Powiedzieli potem ze musza byc troche wyzsze niz na beznynie Pozdrawiam

Gaz mam juz od okolo 1,5 tzn inaczej jest w tym aucie tyle czasu ja akurat jezdze od 0,5 roku mysle ze to jednak rzeczywiscie bedize cos z regulacja wiec skocze gdzies to zalatwic.
Dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam