Temperatura silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie dzisaij jadąc po zone do pracy po prezejechaniu 12 km po krakowie temp. silnika ledwo weszła na pole norm a po prejechaniu kolejnych 12 km ledwo dochodziła do połowy norm. Do tej pory wskazówka po przejechaniu około 5 - 6 km był azawsze w połowie norm.
co siadło czy termostat nie otwiera sue do końca czy czujnik temp. wody szwankuje .
Mam jeszcze pytanie gdzie w moim silniku jest czujnik tyem wody bo pod wężem wq którym jest termostat go nie ma
silnik 1,6 16 V rok produkucji 11 1999

Raczej termostat sie za bardzo otwiera.

Wiesz Toradku, to bywa różnie. Zazwyczaj wymienia się jedno i drugie razem - w moim przypadku dałoby to oszczędność. Bo wyminiałem termostaty, a to był czujnik. I tak mam teraz zapasowy termostat (miałbym dwa, ale pierwszy wywaliłem zaraz po wyminie bez testów nowego) - bo nik nie przyjmuje zwrotów termostatów.

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2005-01-13 08:14:23 ]

Termostat zawsze można sprawdzić. Wystarczy garnek z wodą, ogień pod garnkiem i termometr o odpowiedniej skali. Przypuszczam, że termostat się zawiesił.

bankowo termostat, też to miałem po wymianie wszystko wróciło do normy. W Twoim wypadku poprostu się nie domyka i tyle :/ No nic pozdrawaim termostat kupiłem za 38 zł wymieniłem za 20 zł powodzenia

Mialem ten sam przypadek i winny byl termostat oraz poluzowany kabelek od czujnika temperatury...

Jeśli nie chcesz dawać zarobić mechanikowi to możesz zrobić to sam. Poszukaj wątku pt: "Termostat wymieniony" -ja go rozpocząłem, a Rick_3 umieścił tam fajną fotorelację.
pozdr

Zgadza sie akcja wymiany termostatu już była ale nigdy nie jest za późno wtek masz TU