Elektryczna pompa paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
rocznik92,pompa w zbiorniku, silnik1,6 16v! czy można wymienić ją samemu na kanale i jak? proszę o rady!?

z tego co wiem to pompa paliwa jest wkładana od góry do zbiornika i chyba będziesz musiał opuścić zbiornik

Cytat:
2005-01-12 12:46:35, mss pisze:
z tego co wiem to pompa paliwa jest wkładana od góry do zbiornika i chyba będziesz musiał opuścić zbiornik

Dokładnie - od góry (pod tylną kanapą) możesz tylko dojść do wtyczki na tej pompie i trochę ją zobaczyć. Niektórzy rozcinają/powiększają ten otwór i przez niego wyciągają pompę bez konieczności ściągania baku.

Pozdr

Dzięki chłopaki!no to wiem co mnie czeka ! tylko nie wiem czy jak kupię tę pompę to czy na kanale zrobię to sam? bo wołają po 120 zł za wymianę(robocizna) jest pod kanapą wejście przykryte gumą ale bardzo małe więc na bank trzeba zbiornik opuszczać! A może orientujecie się czy długo ona pochodzi skoro głośno wyje podczas pracy?może wcale nie muszę jej wymieniać na gwałt ? tylko jak stanie to razem ze mną!?

ja juz tak jezdze ponad rok jak sobie wyje jak dlugo to nikt nie wie

a jak stanie to dopiero wymienie

Cytat:
2005-01-12 21:03:48, krzysiek-nurek pisze:
A może orientujecie się czy długo ona pochodzi skoro głośno wyje podczas pracy?może wcale nie muszę jej wymieniać na gwałt ? tylko jak stanie to razem ze mną!?

W następnym tygodniu załóż sobie LPG - tydzień to pewnie jeszcze pociągnie więc
A serio to jak cezarrs napisał - niektórzy jeżdżą tak długo, ale wesz jak to jest, a najmniej oczekiwanym momencie padnie i ......