Pomoc M40 1.8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pilnie prosze o pomoc w sprawie jakiegos rozrysowanego schematu silnika M40 1.8 '88 a dokladnie interesuje mnie sposob montazu sworzni w korbowodach (wcisk, zabezpieczenie...), jezeli ktos ma jakies inf o rozrzadzie, glowicy, ukladzie korbowym itp. prosze o kontakt lub wysylke na maila berez11@o2.pl
silnik podczas przcy na obrotach powyzej 2200 i lekkim odjeciu gazu (praca z niepełnym obciazeniem np. jazda z gorki zaczyna stukac w okolicy 4 cyl gdzies u gory) to samo gdy rozkreci sie go na sucho i sam juz wyruwna obroty zaczyna dosc powaznie wlic w tym miejscu.
za wszelka pomoc z gory dzieki

TU, TU, TU, TU, TU, a reszta TU
ale najlepiej to najpierw poszukać na forum.

dzieki a nie wiesz moze czy znajdzie sie cos podobnego do Mercedesa, Vw/Audi
lepszej rzeczy od paru lat nie widziałem poczułem sie jak w serwisie

zacznę od krótkiego wykładu. każde z for ma swoje tematy priorytetowe, czyli najistotniejsze. używanie forum nie polega na pisaniu nowych tematów, lecz głównie na przeglądaniu juz istniejących tematów, w których być moze i nasz juz jest umieszczony. u nas, na pierwszej stronie jak byk widnieje temat zatytułowany: spis części do wszystkich bmw - online zanim napisałeś ten temat wystarczyło tam zajrzeć i całe auto mógłbys sobie obejrzeć na rysuneczkach, zreszta nie tylko twoje bo i moje też i każde inne bmw.
co do mercedesa, to tu nie interesujemy sie paździochami, a co do audi to pytaj na forum audi.
pozdrawiam

przepraszam a co znaczy paździoch? Bo pierwszy raz słyszę to określenie na Mercedesa.